blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Laat de winteruitverkoop maar beginnen!

Geschreven door Daniella

Iedereen die ervan houdt om een bepaalde kledingstijl uit te dragen en regelmatig van garderobe te veranderen, zit met smacht te wachten op de uitverkoop. Je kunt dan namelijk dat ene te gekke kledingstuk voor soms wel de helft van de prijs krijgen.

Het is goed om te weten dat je in Spanje twee belangrijke momenten voor de uitverkoop hebt: zomer (juli) en winter (januari). Dit zijn vooral ook de momenten dat gezinnen op pad gaan om ieder gezinslid weer van een of meerdere nieuwe outfits te voorzien. De uitverkoop maakt het ineens stukken betaalbaarder dan voorheen.

Wil je lekker een weekendje komen shoppen in Barcelona en wil je weten waar je de beste koopjes kunt vinden? Vandaag praat ShBarcelona je bij in dit artikel.

Gerelateerd artikel: De beste adressen voor de uitverkoop in januari

Uitverkoop en de beste locaties in Barcelona

Zoals bekend krijg je de hoogste korting meestal bij de grote ketens. Zij hebben nou eenmaal genoeg vloeroppervlak en dat moet voor het nieuwe seizoen weer vrij komen. En dus is het tijd voor de sale!

Imagen de Pexels en Pixabay

El Corte Inglés is een van de populairste winkels met volop bekende merken en ze geven aantrekkelijke kortingen. Soms loopt de korting zelfs op tot wel 75%!

De Corte Inglés ligt aan Plaza Cataluña in het district Eixample en aan de Avenida Diagonal in het district Les Corts.

Het verschil met andere modemerken is vaak de kwaliteit, want afgeprijsde producten bij deze keten komen van gerenommeerde bedrijven. Dat is precies waarom shoppers graag op dit moment wachten om hun (grote) inkopen te gaan doen.

Het kopen van dure merkkleding is een vorm van luxe, maar als je ze voor de helft van de prijs kunt krijgen, dan is het ineens niet meer alleen maar voor de rijkere mensen onder ons. Dus als je maar op de hoogte bent van het moment dat de uitverkoop start, kun je gaan snuffelen naar de mooiste kleding tegen de voordeligste prijzen.

Natuurlijk zijn er nog andere populaire merken favoriet bij koopjesjagers, zoals die van de Inditex-groep. Tijdens de uitverkoop hebben ook Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, H&M, Mango, Pull and Bear of Bershka interessante prijskaartjes, soms is iets voor zelfs minder dan de helft te koop.

Helaas valt het wel al een paar jaar op dat wat er in de uitverkoop verkocht wordt, helaas niet van dezelfde kwaliteit is, als wat gewoon gedurende het seizoen in de rekken hangt.

Gerelateerd artikel: Outlet shopping in en rond Barcelona

dame in zonnebril gaat shoppen

Imagen de StockSnap en Pixabay

Barcelona is – naast Madrid, Parijs, Amsterdam, Londen, Rome en New York – een van de belangrijkste winkelsteden ter wereld. In de volgende straten tref je de beste koopjes aan:

  • De wijk El Born is de perfecte plek om alternatieve kleding te vinden en deze kleding valt dan ook op door zijn originaliteit.
  • In de wijk El Gotic (en dan voornamelijk aan Calle Aviñon) zit een aantal exclusieve bedrijfjes van jonge ontwerpers, die er trots hun collectie laten zien en verkopen.
  • De Paseo de Gracia is een van de meest populaire straten in de stad en hier ga je voor de luxere merken naartoe.
  • Zowel Portaferrissa als Portal del Ángel zijn twee straten in hartje centrum en dichtbij Plaza Cataluña. Hier vind je zo’n beetje alles wat je je maar kunt bedenken, van de bekende commerciële merken tot grotere bedrijven.
  • La Roca Village is dé outlet van Catalonië. Deze aantrekkelijke outlet is ideaal voor de echte shopper en je vindt hier o.a. kleding en schoeisel uit vorige collecties tegen een betere prijs. Als je naar deze outlet gaat, hoef je dus niet te wachten op de uitverkoop.
  • Winkelcentra zoals Las Arenas, L’Illa Diagonal, Maremágnum, El Triangle, Glòries of Diagonal Mar zijn ook locaties waar je kunt genieten van heel veel winkels met leuke kortingen.

Wil jij ook graag van de sale komen genieten? De uitverkoop start op 7 januari. Wees er snel bij, want de leukste kledingstukken voor de beste prijsjes zijn natuurlijk het snelst weg!

Ken jij nog andere locaties die de moeite waard zijn tijdens de uitverkoop?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter