blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Zonder stress in het centrum van Barcelona leven

skyline barcelona
Geschreven door Daniella

Veel mensen willen graag midden in het centrum van Barcelona wonen. Ze willen vooral kunnen genieten van alle voorzieningen die de stad te bieden heeft en doen dit het liefst in het hartje van de stad.

Barcelona heeft – net als andere grote steden – een centrum met allerlei soorten winkels, historische monumenten, fantastische plekken om elkaar te ontmoeten, volop gastronomische eetgelegenheden en diverse manieren om je vrije tijd in te vullen. En… er is altijd iets cultureels te ontdekken.

Als het bovenstaande jou als muziek in de oren klinkt en je wilt van Barcelona in al haar pracht en praal genieten, dan moet je inderdaad in het centrum zijn. Maar net als in al die andere grote steden heeft wonen in het centrum ook een keerzijde: drukte en herrie.

Wil je zonder (al te veel) stress leven zonder hiervoor buiten het centrum van Barcelona te moeten gaan wonen? Lees dan dit artikel van ShBarcelona.

Gerelateerd artikel: De beste wijken van Barcelona om in te wonen

Woon zo relaxed mogelijk in het centrum

park en appartementen in barcelona

Foto via Pixabay

Het centrum van een stad is altijd het drukst: men woont, werkt, winkelt er en daardoor is er veel beweging en drukte. Bijna alle winkels, bars en restaurants zitten vol, het openbaar vervoer is druk en zowel overdag als ‘s nachts kan het moeilijk zijn om hier je rust te vinden.

Als jij echter iemand bent die het centrum van de stad met al haar energie tot op het bot wilt voelen en er met volle teugen van wilt genieten, dan is wonen in het centrum een prima keuze.

Als je denkt dat het leven in het centrum je rust kan verstoren, maak je dan geen zorgen, want met onderstaande tips kun je je verblijf in het hart van de stad minder stressvol laten zijn.

Gerelateerd artikel: De beste locaties in de stad voor een rustig leventje

Tips voor minder stressvol wonen in het centrum

gotische wijk barcelona

Foto via Pixabay

  • Kies allereerst het meest geschikte appartement om van je rust te kunnen genieten. Hoe hoger in het pand, hoe rustiger en het beste is de bovenste verdieping, want dan heb je geen bovenburen. Let er verder op dat ramen en deuren goed geïsoleerd zijn.
  • Wie zijn je nieuwe buren? Check of het jongeren, studenten, gezinnen met kleine kinderen of mensen met huisdieren zijn. Let extra goed op of er geen toeristische appartementen in het pand zitten. Op basis van deze informatie kun je al aardig bepalen of je in een rustige of rumoerige flat zit.
  • Probeer een appartement te vinden dat in een voetgangerszone ligt (zoals in Ciutat Vella), want hiermee voorkom je geluidsoverlast van auto’s en verkeersopstoppingen. Je hebt dan ook minder last van uitlaatgassen.
  • Huur (of koop) geen woning in een straat met volop uitgaansgelegenheden, restaurants en bars. Je bent dan namelijk gegarandeerd van overlast dat het komen en gaan van bezoekers aan deze gelegenheden produceert.
  • Kies bij elke stap die je buiten de deur zet voor minder drukke routes.
  • Als het kan, ga dan op tijden winkelen dat het rustig is, of doe je boodschappen in een rustigere buurt. Doordeweeks kan dit vanaf 10 uur of meteen als de supermarkt open gaat. Je kunt niet altijd alle toeristen vermijden, maar op deze momenten loop je wel de minste kans om buurtbewoners tegen te komen, omdat deze dan aan het werk zijn.

Welk advies heb jij nog om rustig(er) in het centrum van Barcelona te leven?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter