blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

De mooiste kerstdecoraties voor in huis

dame versiert kerstboom
Geschreven door Daniella

Kerstmis is altijd een van de meest bijzondere tijden van het jaar. Veel gezinnen zijn met de kerstdagen samen of men zoekt familie op. Het is een gezellig moment om lekker samen te delen en dan wil je je huis het liefst ook in kerstsfeer brengen.

Hoewel de kerst dit jaar misschien een beetje anders is vanwege het Coronavirus en de beperkingen die dit met zich meebrengt, mag de kerstgedachte op zich natuurlijk niet verloren gaan. Daarom hebben we dit artikel met de leukste kerstdecoraties voor in huis voorbereid. 

 • appartementen in Barcelona

 

De leukste ideeën voor kerstdecoraties in huis

Ben jij al op de hoogte van wat je minimaal in huis moet hebben voor de kerst? Het eerste is natuurlijk de kerstboom, maar er is nog zoveel meer dat een echt kerstgevoel geeft. Het maakt je huis gezellig en warm. Je voelt je er prettig en gaat er door stralen. 

Pak je aantekeningenblok er maar bij en schrijf mee om de beste kerstdecoraties te verzamelen. Kun je er dit jaar niks meer mee, dan bewaar je ze toch gewoon voor volgend jaar!

kerstboom met rode ballen

Foto door Irina Iriser via Pexels

Versier de kamers tijdens de kerst met kaarsen, kerstballen en denneappels

Je hebt je kerstversieringen van de afgelopen jaren nog, maar je kunt er natuurlijk altijd weer iets nieuws aan toevoegen. Je geeft hiermee een persoonlijke en frisse touch aan je interieur en het ziet er zo meteen heel anders uit dan gedurende de rest van het jaar. 

Iets dat het altijd goed doet is de kerstslinger. Je kunt ze om je spiegel hangen en de randen van deuren ermee verfraaien. De glinstering in de slingers doet net even iets extra’s voor je huis.

Een trend die het steeds beter doet, is het zelf maken van kerstdecoraties. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook leuker. Je weet zo in ieder geval zeker dat niemand anders zijn huis op dezelfde manier versierd kan hebben. 

kerstdecoraties voor in huis - kransen

Foto door Irina Iriser via Pexels

Een aantal voorbeelden: 

 1. Als je al een kerstslinger hebt, kun je deze extra versieren met items als strikken, belletjes, kleine fotootjes… Alles maakt het persoonlijker!
 2. Ga het bos in om denneappels te rapen. Het is niet alleen een leuk uitje met het gezin, je kunt ze daarna ook nog verven en van glitters voorzien. Met een klein lusje eraan geknoopt, hang je de denneappels aan deurklinken in huis. Het is iets kleins, maar wel iets bijzonders.
 3. Versier een kandelaar met kersttakken, denneappels, kerstklokjes en wat lint. Kaars erin en je hebt een prachtig stuk voor op tafel.
 4. Met papier-mâché maak je zelf de leukste versieringen voor in de kerstboom, zelfs ballen. Haal kleine ballonnen in huis en blaas deze op. Meng de lijm om papier om de ballonnen te kunnen wikkelen. Zodra alles droog is, kun je de ballon doorprikken en de decoratie beschilderen. 

Gerelateerd artikel: Caga tió – een Catalaanse traditie met de Kerst

Tafel met de kerst versieren

Een van de belangrijkste elementen in huis met de kerst is toch wel de tafel waar je met z’n allen aan eet. Dit bijzondere moment zal de hele familie voor meerdere uren gezellig samen aan je eettafel doorbrengen. 

Allereerst zijn er de kerststukjes die niet mogen ontbreken, want dezen zijn een basiselement als het om de eettafel gaat. Koop ze kant-en-klaar of maak ze zelf. Met de eerdere onderdelen die we genoemd hebben, lukt dit prima. 

Heb je een echte eyecatcher die wel wat groot is? Dan haal je die tijdens het eten gewoon van tafel. Je zet hem dan in de hal of op de salontafel. Zo brengt het nog steeds sfeer in huis. Inspiratie nodig? Kijk maar eens naar de foto hieronder:

tafel met kerstdecoraties

Foto door Chelsea Francis via Unsplash

We gaan nog even verder met kerstversieringen voor de eettafel. Dit jaar zijn er misschien niet zo veel gasten als andere jaren, maar dat betekent niet dat het aan tafel aan gezelligheid hoeft te ontbreken. Compenseer de afwezigheid van vrienden of familie – omdat reizen dit jaar niet het beste idee is – met extra decoraties.

Het is helemaal niet zo moeilijk om wat meer kerst aan je eettafel toe te voegen. Kleed de boel aan met een enkel element of een combinatie van de volgende ideeën: 

 • Tafelkleed met bijpassende servetten. Gebruik warme kleuren en combineer ze, zoals beige met rood, groen met wit of goud.
 • Heb je geen chique kerstservies? Geen enkel probleem. Vouw de servet en plaats deze op het bord. Voeg een kaartje met de naam van diegene die er plaats mag nemen toe of een klein kerstfiguurtje. Elk detail maakt de tafel bijzonder en feestelijk voor de kerstdagen.
 • Kaarsen geven letterlijk en figuurlijk warmte. Wees er dus zeker niet te zuinig mee. Tussen de mensen die tegenover elkaar zitten plaats je een paar kaarsen en je zult zien dat de tafel al snel een stuk meer aangekleed is.
 • Tafelloper in huis? Dit is het moment om hem te gebruiken. Heb je er nog geen? Je kunt ook een kerstslinger als decoratief element op tafel leggen. 
 • Maak elk bord af met een persoonlijke boodschap of kerstspreuk. Gasten zullen dit zeker waarderen. 
kerstdecoraties op tafel

Foto door Claudio Schwarz Purzlbaum via Unsplash

Kerstdecoraties: maak je eigen adventskalender

De adventskalender wordt traditioneel gebruikt om de dagen totaan de kerst af te tellen. Een kalender die je hiervoor in de winkel koopt, is meestal voorzien van kleine chocolaatjes. Maar hoe leuk is het om een eigen adventskalender te maken?

Je kunt het eenvoudig houden en 24 kerstsokken met kleine cadeautjes vullen en ze aan een mooi lint hangen. Geen idee wat je in de sokken moet doen dit jaar? We helpen je een eindje op weg en dit zijn kleinigheidjes voor kinderen en volwassenen:

 • een boek
 • een handgeschreven brief
 • een badbruisbal
 • bonbons
 • een armband, ketting of oorbellen
 • gedroogd fruit
 • een nagellakje of lippenstift
 • een koptelefoon
 • een spel
 • een sleutelhanger
 • een klein notitieboekje
 • een USB-stick
 • een doos met gekleurde stiften of tekstmarkers
 • een kleine tube voedende hand- of gezichtscrème
 • een klein flesje parfum
kerstsokken in groen en rood

Foto door Markus Spiske via Unsplash

Eenvoudige kerstdecoraties

Zoals je hebt kunnen lezen en zien hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om het met de kerst gezellig in huis te maken. Het is eigenlijk heel simpel, want met een beetje creativiteit en voorbereiding is je huis de hele kerstperiode prachtig versierd.

Heb jij al een thuis voor de kerst? ShBarcelona weet hoe belangrijk het is om fijne woonruimte te hebben. Woon je nog niet op jouw ideale stek en ben je wel toe aan het hangen van nieuwe kerstversieringen? Neem dan contact op met het team van ShBarcelona. Wij zullen je helpen jouw plekje in de stad te vinden.

Vind jouw woonruimte in Barcelona

Hoewel 2020 natuurlijk een heel ander jaar is geworden dan we van te voren hadden verwacht, hopen we dat iedereen weer goede voornemens voor het nieuwe jaar heeft en de kerst met plezier zal doorbrengen. Fijne kerstdagen voor iedereen & een gelukkig en vooral gezond 2021!

Heb jij nog andere tips voor kerstdecoraties in huis? 
Deel ze in het commentaarvak hieronder!

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter