blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Na je 40e in Barcelona op stap gaan

dj aan mixtafel
Geschreven door Daniella

Natuurlijk is er aan uitgaan geen leeftijd gebonden en dus zoeken veertigers ook leuke uitgaansgelegenheden. Als je kinderen inmiddels wat ouder zijn – of je geen kinderen hebt – kun je prima op pad gaan voor een biertje of cocktail. Het is een van de vele manieren om van het leven te genieten.

Ben jij ouder dan 40 jaar en woon je in Barcelona? Of ben je hier voor een paar dagen in een vakantieappartement en zoek je een leuke plek om uit te gaan? Dit artikel van ShBarcelona vertelt je over de meest interessante plekken om je vrije tijd (na je 40e) te besteden. Ga je mee?

Gerelateerd artikel: Top clubs in Barceloneta

Uitgaan in Barcelona na je 40e

Razzmatazz

discobal met rook en diverse kleuren

Foto via Pixabay

Razzmatazz is een van de belangrijkste clubs waar nationale en internationale artiesten komen. De club ligt in een uniek industrieel pand en de gevel alleen al trekt volop aandacht. De club bestaat al meer dan 17 jaar.

Razzmatazz organiseert allerlei soorten feesten, presentaties, gala’s of film- en reclamefilmshoots. De ruimte waarin dit gebeurt is multifunctioneel en deze wordt dan ook aangepast  aan de behoefte van elk evenement en elk moment.

Het is een van de meest karakteristieke plekken in de wijk Poblenou en als je een concert wilt bezoeken of ergens een drankje wilt doen, is dit een plek om minimaal een keer geweest te zijn, ongeacht je leeftijd.

Luz de Gas

Met meer dan 1000 live-optredens sinds 1995 is Luz de Gas bijna elke avond geopend en kun je er luisteren naar (live) muziek. Daarnaast zijn er ook theatervoorstellingen en themafeesten.

Artiesten die hier op het podium gestaan hebben, zijn o.a. Alan Parsons Project, The Corrs, Antonio Orozco, Estopa, Duncan Dhu, Cómplices, Efecto mariposa, Juanes, Level 42, Los secretos, Tam Tam Go, Monica Green en nog vele anderen.

Het is de ideale plek in het district Sarrià-Sant Gervasi om iets te drinken en lekker te dansen. Je ziet hier vooral volwassenen en het personeel is ook niet mis.

Otto Zutz

Deze discotheek is niet zozeer exclusief voor ouderen, maar het wordt wel veel bezocht door 40-plussers.

Het ligt aan de Carrer Lincoln 15, in het levendige district Gràcia. Otto Zutz werd in 1985 geopend en bestaat dus al heel lang in Barcelona. Het heeft drie verschillende zalen, zodat je altijd een stijl kunt kiezen die bij je past.

Wie graag een aparte ruimte voor de vriendengroep wil, kan hier zelfs een eigen zone regelen. Het is de beste discotheek als je houdt van een club in New York stijl, met r&b muziek en Hip Hop.

Gerelateerd artikel: Nachtleven in Barcelona

Karma

barman achter fleurige cocktails

Foto via Pixabay

Discotheek Karma opende haar deuren voor het eerst op 31 december 1978 en sindsdien is dit de beste rock locatie in de hele stad. Karma ligt in het centrum van Barcelona, aan het gezellige Plaza Real in het district Ciutat Vella. Hier bevindt zich het centrum van het uitgaansleven in Barcelona.

Ze blijven hier trouw aan ruige rock en underground en er is dan ook goede muziek en een prima sfeer. Hierdoor is Karma geen club die ook maar enigszins lijkt op een andere club in de stad.

Als je wilt luisteren naar de beste Rock, Rock & Roll, Pop, Soul, Blues, Hard Rock, Indie en Heavy metal muziek aller tijden – van de jaren ’60 tot nu – vergeet dan niet om Karma een bezoekje te brengen.

Magic Club

Magic Club ligt dicht bij de wijk El Born en hier voert al sinds jaar en dag rock’n’roll de boventoon.

Als er één nachtclub in de stad is waar je zeker geen reggaeton zult horen, dan is het deze plek, want hier spelen punk, de Ramones en talloze andere bands de hoofdrol.

Ben jij boven de 40? Welke club in Barcelona vind jij geweldig?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter