blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Barça in Montjuïc voor seizoen 2023-2024

logo en seizoen 2023-2024 barca
Geschreven door Daniella

Voetbalfans maak je borst maar nat, want hier komt seizoen 2023-2024 aan! De spanning stijgt en is goed voelbaar in de lucht. Dit jaar is Barça op Montjuïc te zien, aangezien Camp Nou op dit moment gerenoveerd wordt. Espai Barça zal er daarna weer helemaal tiptop uitzien.

Het nieuwe Camp Nou: hoe zal Espai Barça eruit gaan zien?

Espai Barça wordt een architectonisch hoogstandje en een ongelooflijk mooie en bijzondere plek voor de fans. Het ambitieuze project houdt niet alleen de volledige renovatie van Camp Nou in, want ook de omgeving wordt aangepast om bezoekers een optimale ervaring te bieden.

Het meest opmerkelijke element is dat het stadion meer capaciteit krijgt, namelijk 105.000 toeschouwers (het grootste aantal in Europa). Verder zullen nieuwe technologieën ervoor zorgen dat je onvergetelijke momenten in het stadion zult beleven.

Er zal bijvoorbeeld een schuifbaar dak van meer dan 30.000 vierkante meter zijn. Er zijn straks videoscoreborden met led waardoor de resolutie vele malen hoger is. En er komt een 360 graden uitkijkplatform vanwaar je niet alleen een uniek uitzicht in het stadion hebt, maar ook over de rest van Barcelona uit kunt kijken. Zoals je mag verwachten, wordt een bezoek aan het nieuwe Camp Nou echt een must op je lijstje. Het is echt niet alleen maar meer ‘leuk’ voor de voetbalfans.

nieuwe Camp Nou ontwerp

Ontwerp van het nieuwe Camp Nou

Daarnaast zal er een modern winkelgebied ingericht worden en komen er ook nog entertainmentruimtes en groene zones om alle bezoekers te behagen. Het wordt niet zomaar een stadion, maar een complex dat compleet geïntegreerd zal worden in de stad. Het zal bijdragen aan het beleven van de unieke voetbalsfeer en de passie van de Blaugrana.

Men is al begonnen met het slopen van een deel van Camp Nou, terwijl het oudste deel van het stadion behouden zal blijven. Het project zal waarschijnlijk tot en met 2024 duren en dan kan het team weer terug naar het thuishonk. Wie het hele project Espai Barça afgerond wil zien, zal nog moeten wachten tot eind 2026.

Olympisch stadion Lluís Companys

Terwijl de werkzaamheden aan het Espai Barça gestaag vorderen, zal het team haar wedstrijden in historisch Olympisch stadion Lluís Companys spelen. Deze locatie is al eerder het toneel geweest van grote sportevenementen. Het zal perfect tijdelijk onderdak kunnen bieden aan Barça voor komend seizoen en nog een stukje van het seizoen daarna.

Dit stadion biedt ruimte aan 49.472 toeschouwers en is in historisch opzicht een belangrijke locatie. FC Barcelona zal hier kunnen voetballen zonder de stad te hoeven verlaten en er zal toch een redelijk aantal voetbalfans kunnen komen kijken. Hoewel het stadion geen luxe faciliteiten heeft, kunnen de fans op deze manier in ieder geval blijven genieten van ‘hun club’.

Stadium Lluís Companys in Barcelona

Stadion Lluís Companys in Barcelona

Hoe kom ik bij Olympisch stadion Lluís Companys?

Olympisch stadion Lluís Companys is iets lastiger voor wie het liefst de metro pakt. Je kunt de L1 of L3 tot aan Plaça Espanya pakken. Ook diverse FGC-treinen rijden tot hier.

Vanaf Plaça Espanya moet je met de bus naar het stadion of de benewagen nemen. Dat zal ongeveer 20 minuten van je tijd in beslag nemen. De buslijnen die voor Lluís Companys stoppen, zijn: 13, 55 en 150.

Wanneer je liever met de auto naar het stadion toegaat, is het goed te weten dat er een goed bereikbare, grote parkeerplaats is waar je je auto gemakkelijk kwijt kunt. Lastige wordt het om na de wedstrijd het stadion weer te verlaten.

Seizoenkaarthouders en overige bezoekers: tickets kopen

FC Barcelona heeft huidige seizoenkaarthouders aangeboden om de wedstrijden gewoon in Lluís Companys bij te kunnen wonen. Verhuizing van het voetbalteam of niet, seizoenkaarthouders hoeven dus niet bang te zijn een wedstrijd te moeten missen terwijl Camp Nou verbouwd wordt. Zij kunnen een nieuw abonnement voor komend seizoen nemen.

Als je naar Barcelona komt en je wilt een wedstrijd bijwonen, kun je hier tickets kopen. Aangezien FC Barcelona de Seient Lliure (vrije toegangskaarten) en tickets voor kinderen opschort, zullen seizoenskaarthouders zich wel van tevoren moeten registreren om bij een wedstrijd aanwezig te kunnen zijn.

  • seizoenshuur barcelona

 

Kaarthouders die een abonnement op seizoen 22/23 in Spotify Camp Nou hadden en die meer dan 85% van de wedstrijden hebben bijgewoond, krijgen voorrang bij het kiezen van een zone op de nieuwe seizoenkaart.

De eerste wedstrijden in Lluís Companys

Het seizoen begint met een aantal spannende wedstrijden in stadioin Lluís Companys, waar Barça zich van haar beste kant zal laten zien om opnieuw La Liga te winnen. Raadpleeg de officiële La Liga kalender om achter de data en wedstrijden van het hele seizoen te komen.

FC Barcelona’s eerste thuiswedstrijden zijn op 20 augustus tegen Cádiz, op 17 september tegen Betis en op 24 september tegen Celta de Vigo.

Seizoen 2023-2024 belooft weer een onvergetelijk seizoen voor FC Barcelona en haar supporters te worden. Met de werkzaamheden aan het nieuwe Espai Barça en Olympisch stadion Lluís Companys als tijdelijk thuishonk zullen fans van zowel de La Liga wedstrijden als andere wedstrijden kunnen genieten. Het vuur en het enthousiasme zal ongetwijfeld bij elke wedstrijd de boventoon voeren!

Ter info: Barça is de voetbalclub, Barna is de bijnaam voor de stad!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter