blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Waar vind je bagageopslag in Barcelona?

koffer met nederlands paspoort
Geschreven door Daniella

In de zomer verwelkomt Barcelona miljoenen bezoekers die komen genieten van het gevarieerde gastronomische, recreatieve en culturele aanbod. Veel reizigers komen een hele week naar Barcelona om de stad beter te leren kennen. Anderen – die bijvoorbeeld in een kustplaats in de buurt verblijven – bezoeken de stad iets vluchtiger. Soms is er sprake van een wervelbezoek wanneer iemand op doorreis is, of komt iemand eerder aan dan dat het gehuurde appartement beschikbaar is. Dan rijst al snel de vraag: “Waar kan ik mijn koffers voor een aantal uren of een paar dagen kwijt?”

Vandaag zal dit blogartikel van ShBarcelona je bijpraten over hoe en waar je je koffers of andere bagage in de Catalaanse hoofdstad tijdelijk kunt opslaan.

Gerelateerd artikel: Reisartikelen kopen in Barcelona

Laat je bagage goed en veilig achter in Barcelona

promotor van luggage hero op stationBarcelona is een stad met volop mogelijkheden voor je vrijetijdsbesteding en de stad nodigt dan ook uit om zo snel mogelijk te gaan genieten. Soms komt het echter voor dat je eerder aankomt, dan het moment dat je je tas of koffer in het hotel of appartement kunt achterlaten. Ook als je maar een paar uur in de stad bent – zonder er te blijven voor een overnachting – wil je wel eens wat bagage kwijt. En wat doe je in zo’n geval? Waar laat je je spullen?

Je kunt kiezen voor bagageopslag, zoals LuggageHero die aanbiedt. Dit is een nieuwe dienst in Barcelona en het is ideaal voor de hierboven beschreven momenten. LuggageHero heeft meer dan 80 opslaglocaties in de stad, waaronder bij winkels, hotels, cafés en op nog meer plekken. Daarom is het opslaan van je koffers in Barcelona nu geen probleem meer.

Het is echter wel handig om te weten bij welke bedrijven je de mogelijkheid krijgt om je koffers met volledige garantie op te slaan, zoals dat het geval is bij LuggageHero. Als je je geen zorgen hoeft te maken over je eigendommen, kun je optimaal genieten van de stad.

Gerelateerd artikel: Outlet shopping in en rond Barcelona

logo luggage heroDe opslagplekken van LuggageHero bevinden zich niet alleen rond belangrijke vervoersknooppunten, maar ook in de meest toeristische zones of karakteristieke plekken. Denk aan plaatsen als station Barcelona Sants, station España, station Cataluña, station França, station Passeig de Gracia, de wijk Eixample, El Raval en het centrum. Je kunt dus prima een bezoek brengen aan de Sagrada Familia en het Picasso-museum, wandelen over de Ramblas, of een wedstrijd in voetbalstadion Camp Nou bijwonen, zonder dat je je koffers hoeft mee te slepen.

Om gebruik te maken van de service, zoek je simpelweg naar de dichtstbijzijnde opslaglocatie via een online kaart op de officiële LuggageHero website. Elk stuk bagage krijgt een veiligheidszegel en is – met inhoud – verzekerd voor 2.500 euro. Er worden nog geen kosten in rekening gebracht, totdat de bagage weer aan de eigenaar wordt overhandigd. En mochten je plannen veranderen, dan is het fijn te weten dat je geen annuleringskosten hoeft te betalen. Als je vragen hebt, is de servicedesk overigens 24/7 via de online chat beschikbaar.

De tarieven voor de bagageopslag beginnen bij 1 euro per uur, met een maximum van 10 euro dag/koffer (op de eerste dag). Daarbij komen eenmalige administratiekosten van 2 euro per koffer. Dit is inclusief de veiligheids- en verzekeringsverzegeling. En mocht je na Barcelona ook nog naar andere grote Europese steden reizen, weet dan dat er veel meer LuggageHero locaties zijn. Er zijn wel meer dan 20 steden in Europa en Noord-Amerika waar LuggageHero is gevestigd.

Heb je al eens gebruik gemaakt van bagageopslag?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

2 reacties

 • Hoi Daan,
  Bedankt voor de tip om de bagage op te slaan, door jou tip hebben wij onze bagage in bewaring gegeven toe we een tussenstop hadden in Lissabon en nog voor een paar uurtjes de stad in gingen.
  Prima geregeld en heel handig.

  • Hallo Herma,
   Fijn dat jullie in Lissabon ook iets aan de tip gehad hebben.
   Hartelijke groeten,
   Daan

Laat een reactie achter