blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Barcelona in 2 Dagen: Wat doen en zien?

barcelona in 2 dagen sagrada familia
Geschreven door Daniella

Barcelona is een bruisende stad, waar je volop historie, cultuur en entertainment kunt vinden. Het heeft de ideale mix van modernistische en gotische architectuur, ongelofelijk mooie stranden en een kosmopolitische sfeer. Het is dan ook de perfecte bestemming voor een reis van twee dagen.

Wil jij Barcelona in 2 dagen ontdekken? Dan heeft ShBarcelona het beste van de stad voor je samengevat voor deze korte verblijfsperiode. Hieronder stellen we een route langs de belangrijkste bezienswaardigheden voor. Lees verder om te ontdekken wat je niet mag missen!

Wat zien in Barcelona op dag 1

Ochtend van je eerste dag

Begin je eerste dag in Barcelona met het afstruinen van de meest beroemde straat van de stad: La Rambla. Er zijn veel toeristen, straatartiesten en winkels en je eerste stop in deze straat moet wel de Mercado de la Boquería zijn. Het is een van de meest bekende straten van Europa. Je vindt er natuurlijk veel verse en lokale producten om te proeven, van zeevruchten tot zoetigheid.

Vanaf de Rambla loop je richting de kathedraal van Barcelona. Het betreft een gigantische gotische kerk die uit de veertiende eeuw stamt. Je kunt hier het klooster, de kappellen en de schatkamer bezoeken. Niet ver daar vandaan ligt Barrio Gótico, de gotische wijk van Barcelona. Dit is het historische hart van de stad en je vindt hier veel winkels, restaurants en bars. Ook is dit de plek om middeleeuwse panden, pleinen en smalle straatjes te ontdekken. Vergeet geen bezoek aan Plaza Sant Jaume te brengen (plein), want hier is het Ayuntamiento (gemeente) en de Generalitat (regiobestuur) gevestigd. Het is de ideale locatie om ergens een hapje te eten.

Gerelateerd artikel: Toeristenbelasting in Barcelona – Wat, Waarom en voor Wie?

Middag van je eerste dag

Na de lunch neem je metrolijn L3 (halte Liceu) of L4 (halte Jaume I) naar het prachtige Parque Güell. Het is ontworpen door de wereldberoemde modernistische architect Antoni Gaudí. Stap indien je de L3 hebt genomen uit bij halte Vallcarca, of als je de L4 hebt gepakt bij halte Alfons X. Wandel vanaf hier nog een stukje tot je eindbestemming.

Het park is werkelijk een groene oase midden in de stad. En je hebt er veel architectonische elementen die je kunt bekijken, zoals de sculpturen die Gaudí heeft ontworpen. Bezoek ook het hoofdterras, want vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over Barcelona. Neem deel aan een gratis tour om nog wat mooie plekjes in dit gebied te ontdekken.

parc güell 2 dagen in barcelona

Parc Güell

Ga daarna weer terug richting het centrum van de stad om de Sagrada Familia te bezoeken. Dit is een ander meesterwerk van Gaudí en het is een van de meest iconische monumenten van de stad. De basiliek, waaraan men nog steeds aan het bouwen is, is een imponerend kunstwerk. Het is een combinatie van gotische architectuur en modernistische en natuurlijke elementen. Sla vooral de binnenkant van de basiliek niet over, want hier heb je de fraaie glas-in-lood-ramen, het schip van de kerk en de torens.

Om je eerste dag tot een goed einde te brengen, ga je naar Passeig de Gràcia. Je bereikt deze straat met de meest luxe winkels in Barcelona bijvoorbeeld met metrolijn L2. Ook hier vind je nog aardig wat kenmerkende modernistische panden. Hier vind je namelijk twee bekende werken van Gaudí: Casa Batlló en La Pedrera. Als je nog tijd over hebt, is bij deze panden naar binnen gaan echt nog een aanrader. Je zult versteld staan van het ontwerp van het interieur en de decoraties die aangebracht zijn.

Wat doen in Barcelona op dag 2

Ochtend van je tweede dag

Begin je tweede dag door naar de wijk El Born te gaan. Dit is een van de meest modieuze en levendige buurten van de stad. Je vindt er veel kledingwinkeltjes, kunstgalerijen en bijzondere restaurants. Dit is ook de plek waar je de bekende Santa María Del Mar kerk vindt. De kerk is een indrukwekkende gotische constructie uit de veertiende eeuw die zeker een bezoek waard is.

Geniet ’s ochtends ook nog van een wandeling naar het strand van Barceloneta. Het is een van de populairste stranden van de stad. Hier kun je niet alleen van het zonnetje genieten, maar ook de zee in (als het lekker weer is) en het uitzicht over de stad aanschouwen. Langs het strand vind je overigens ook veel barretjes en restaurantjes om iets te drinken of te lunchen.

strand barceloneta

Strand van Barceloneta

Nu is misschien wel het beste moment aangebroken om jezelf onder te dompelen in de multiculturele sfeer van de wijk El Raval. Dit is namelijk de plek waar je wereldwijd geen grotere diversiteit aan inwoners kunt vinden. In dit gebied ligt ook het MACBA, het museum van de hedendaagse kunst van Barcelona. Het is een van de belangrijkste musea in de stad en het heeft een bijzondere collectie hedendaagse kunst.

Middag van je tweede dag

Met metrolijn L3 reis je vanaf halte Liceu vervolgens naar het andere eind van Barcelona, naar Plaça Espanya. Daar tref je een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Barcelona aan: de Magische Fontein van Montjuïc. Het is een groot spektakel van licht- en waterspel en het speelt zich af als het ’s avonds donker wordt/is. Het is een belevenis die je met eigen ogen gezien moet hebben.

⚠️ ACTUELE INFORMATIE:
Op dit moment is de Magische Fontein van Montjuïc buiten werking vanwege waterbesparende maatregelen door de droogte.

Als alternatief voor een bezoek aan de fontein, kun je naar winkelcentrum Arenas de Barcelona. Ga met de roltrappen helemaal naar de bovenste verdieping en loop het dek op. Vanaf hier heb je 360° uitzicht over het grootste deel van de stad. Het is gratis en de ideale plek voor een paar mooie foto’s van je korte trip.

Om de middag te eindigen ga je richting de wijk Gracia. Dit kan ook met metrolijn L3 (halte Lesseps). Ontdek hier de bohemian sfeer in de wijk en het grote aanbod aan restaurants en boetiekjes. De wijk staat ook bekend om zijn karakteristieke pleintjes en dit is dan ook de ideale plek om even bij te komen van je dag en de lokale sfeer te proeven.

Kaart voor Barcelona in 2 dagen

We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden (die we hiervoor ook genoemd hebben) voor je op een kaart verzameld. Zo zie je ongeveer hoe ver alles van elkaar afligt.

Barcelona is een levendige stad waar het bruist van de energie. Er zijn heel veel plekjes die je gezien moet hebben en twee dagen zijn hiervoor niet lang genoeg. Met de gids in dit artikel bezoek je in ieder geval de mooiste locaties van Barcelona. Natuurlijk kun je de route naar eigen wensen aanpassen. Veel plezier tijdens je verblijf in Barcelona!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter