blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Shows

Bijzondere voorstellingen in Barcelona tijdens Wereldtheaterdag 2020

interieur theater
Geschreven door Daniella
Belangrijke update maart 2020: Door de Coronavirus-crisis in Spanje zijn alle gebeurtenissen tot nader order geannuleerd.

De Internationale Dag van het Theater (of Wereldtheaterdag) werd in 1961 geïnitieerd door het Internationaal Theater Instituut en dit instituut is het bekendste orgaan op artistiek vlak. De eerste officieel geregistreerde viering van deze dag was echter pas op 27 maart 1962. De achterliggende gedachte is dat allerlei centra, organisaties, scholen en professionals uit de wereld van de podiumkunsten uiting geven aan hun passie op deze dag.

Wereldtheaterdag is daarnaast ook een manier om instellingen en overheden bewust te maken van de waarde en culturele rijkdom die deze vorm van kunst aan burgers biedt. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je dan ook graag meer over Wereldtheaterdag in Barcelona vertellen.

Gerelateerd artikel: De theaters aan de Avinguda del Paral·lel

Ontdek bijzondere voorstellingen tijdens Wereldtheaterdag 2020

Het Internationaal Theater Instituut heeft de datum voor deze speciale dag vastgesteld en het is 27 maart geworden. Dit is dé dag dat je naar het theater wilt. In feite organiseren, behalve Barcelona, nog heel veel andere steden deze dag om allerlei toneelactiviteiten te promoten. De waarde van toneel en theater in al zijn mogelijke vormen wordt hiermee benadrukt en gevierd.

toneelstuk in theater

Foto via Pixabay

We zullen hieronder enkele van de meest populaire toneelstukken noemen die op dit moment in de verschillende theaters in Barcelona opgevoerd worden:

  • Orgasmos is een komedie die je in Aquitània Teatre kunt gaan zien. Dit theater ligt in Sarrià en de komedie wordt nog tot 28 maart 2020 gespeeld. Acteurs Roger Pera en Ángela Monge hebben met hun humor tot nu toe al de aandacht van meer dan 140.000 toeschouwers weten te trekken. De prijs van kaartjes begint bij 8 euro.
  • Berto Romero: Mucha Tontería zal in Sala Barts in Barcelona spelen. Sala Barts ligt in het hart van Gracia. De humoristische monoloog door deze grote komiek vertelt over zijn werk op het podium. Optredens zullen tot 28 juni plaatsvinden en de entreeprijs begint bij 23 euro.
  • Escape Room zal tot 19 april in het Teatre Goya in de wijk Raval gespeeld worden. Acteurs Paula Vives, Mónica Pérez, Joel Joan en Biel Duran zullen een comedy show opvoeren, die gebaseerd is op het populaire en gelijknamige spel. Kaartjes zijn te koop vanaf 20 euro.

Gerelateerd artikel: V.O. bioscopen in Barcelona

rode theaterstoelen

Foto via Pixabay

  • Bij El Club Capitol, dat vlak bij Plaça Catalunya in Ciutat Vella ligt, kun je in de ruimte Sala Pepe Rubianes de vermakelijk en verfrisse show van David Guapo gaan zien. Deze show heet Que no nos frunjan la fiesta. De showman is publieksfavoriet en de show zal bij iedereen een gevoelige snaar raken. Optredens vinden nog tot 12 april plaats en kaartjes kosten vanaf 18 euro.
  • De musical West Side Story vindt nog tot 5 april plaats in Teatre-Auditori Sant Cugat, dat in de plaats Sant Cugat del Vallès ligt. Na het grote succes in Madrid zal deze originele versie van de beroemde film eindelijk in Barcelona te zien zijn. De musical is van dezelfde producent als Billy Elliot. Kaartjes kosten 59 euro.
  • Escenas de la vida conyugal (Scenes uit een getrouwd leven) kun je van 1 tot 12 april gaan bekijken in Teatre Coliseum. Dit theater ligt aan de Gran Vía in Barcelona, in het district Eixample. Ricardo Darín en Andrea Pietra zullen deze dramatische komedie – die gebaseerd is op de film van Ingmar Bergman – vertolken. De goedkoopste kaartjes zijn 34 euro.
  • El Teatro Poliorama ligt aan de Rambla in Barcelona en zal de locatie zijn van La importància de ser Frank (The Importance of Being Frank), een show die gebaseerd is op een van Oscar Wilde’s meest beroemde toneelstukken. De show loopt nog tot 15 maart en kaartjes beginnen bij 10 euro.

Aan welke andere show of toneelstuk denk je nog bij Wereldtheaterdag 2020?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter