blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Shows

Theatervoorstellingen in Barcelona in 2019

interieur oud theater
Geschreven door Daniella

Theater is passie, vermaak en een vleugje magie… Het is een samenspel tussen acteurs en publiek en door de beleving voel je je één met het verhaal. Het kan ook empathie, verdriet, vreugde, een lach op je gezicht of meerdere emoties tegelijk bij je teweeg brengen. Als je van theater houdt, dan hou je van mensen, van kunst, van verbinding met anderen en andermans verhalen.

In de theaters spelen op dit moment interessante, grappige, maar ook prikkelende toneelstukken. ShBarcelona zal je vandaag in dit artikel dan ook graag bijpraten over de meest interessante theatervoorstellingen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De theaters aan de Avinguda del Paral·lel

Theaterseizoen 2019/2020

Jeruzalem

rode theaterstoelen

Foto via Pixabay

Jeruzalem is een van de beste toneelstukken die momenteel in Barcelona wordt opgevoerd. Je kunt er van 14 november tot 6 januari van genieten, met name in Teatre Romea in de wijk El Raval.

Het is een zeer indrukwekkend theaterstuk, dat prachtig wordt geregisseerd door Julio Manrique. Ook speelt er een flink aantal acteurs in Jeruzalem. De hoofdpersoon wordt vertolkt door acteur Pere Arquillué.

El Mercader de Venècia

De Koopman van Venetië is een speciale versie van Shakespeare’s toneelstuk, waarin geld de hoofdrol speelt. De welvarende stadstaat Venetië is het epicentrum van absolute rijkdom vanaf de 14e eeuw.

Er ontstaan in het toneelstuk conflicten tussen de personages omtrent rijkdom, waarbij complexe thema’s als hebzucht, verraad, woekerpraktijken, rijkdom en haat tussen culturen worden uitgebeeld. Al deze thema’s smelten samen tot zowel komische, als tragische momenten, eigenlijk net zoals in het leven zelf. Je kunt het toneelstuk gaan zien bij Versus Glòries in de wijk Poblenou.

Pel davant i pel darrera

Van 13 november tot en met 15 december keert een van de beste toneelstukken weer terug naar Barcelona: Pel davant i pel darrera (naar het origineel van Michael Frayn, genaamd Noises Off). Deze succesvolle komedie ging in 1982 in Londen in première en is sindsdien een theaterklassieker.

Het betreft een toneelstuk dat over theater gaat. Het is een grappige komedie die op je lachspieren zal werken. Het theaterstuk wordt gespeeld in Teatre Borràs, dat een van de beste theaters van Barcelona is. Het ligt in het district Ciutat Vella.

Gerelateerd artikel: Filmhuizen in Barcelona

Odio (Haat)

oud theater met balkons

Foto via Pixabay

Dani Rovira keert terug op het podium met zijn nieuwe show ‘ODIO’. De Andalusische komiek geeft hierin zijn eerlijkste – en uiterst waanzinnige – visie op de hedendaagse mens in een stand-up comedy show.

Na een aantal van zijn eerdere succesvolle toneelstukken, is er nu ‘ODIO’. En hoewel er altijd sprake is van humor, raakt de voorstelling ook wel een paar keer de gevoelige snaar als het gaat om het schetsen van uitersten.

De show is te zien in Teatro Tívoli, in La Dreta de L’Eixample. Dit is een van de theaters met de beste programmering in de stad.

West Side Story

West Side Story is een van de meest toonaangevende en bekende musicals op het wereldtoneel. De musical werd wereldwijd bekend als een van de besten uit de geschiedenis door de muziek van Leonard Bernstein en Stephen Sondheim.

De choreografieën zijn van Jerome Robbins en dezen behoren tot de meest voorkomende danschoreografieën heden ten dage. Teatro Tívoli neemt je mee naar de straten van New York, waar een van de spannendste liefdesverhalen met de meest meeslepende muziek tot leven gebracht zal worden.

Kunt u een ander spel in Barcelona aanbevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter