blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Zakelijk

Mobile World Congress 2023

ingang mobile world congress barcelona 2023
Geschreven door Daniella

Het meest belangrijke technologie en mobiele telefonie evenement van het jaar staat weer voor de deur. Het Mobile World Congress 2023 vindt plaats van 27 februari tot en met 2 maart en het is al weer de zoveelste editie sinds 2006. We mogen weer veel nieuws verwachten uit de technologische industrie. MWC23 wordt gehouden in de Fira de Barcelona (de Beurs van Barcelona). 

Hoe kom je bij de Fira de Barcelona om het MWC te bezoeken?

Of je nu als bezoeker naar de beurs gaat of als bedrijf deelneemt aan het Mobile World Congress, we raden je aan om het openbaar vervoer te gebruiken, omdat je als geregistreerde bezoeker van het MWC gratis gebruik kunt maken van het OV tijdens alle dagen dat het congres en de beurs plaatsvindt.

Je gratis OV-ticket laat het toe dat je binnen Zone 1 kunt reizen en van en naar de luchthaven kunt gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het over het openbaar vervoer naar de beurs hebt. Hieronder vind je een overzicht:

Metro

Als je niet direct een van deze lijnen kunt pakken, kun je een overstap maken vanaf:

  • L1: halte Torrassa verbindt je met de L9 Sud
  • L3: bij halte Zona Universitària kun je ook overstappen op de L9 Sud
  • L5: halte Collblanc verbindt je ook met de L9 Sud

Ferrocarrils de Generalitat (FGC, oftewel de trein)

  • L8, S3, S4, S8, S9, R5, R50, R6 en R60: halte Europa | Fira

Bus

  • Lijnen 46, 65, 79 H12 en V1 van de TMB.

Hoeveel deelnemers heeft het congres?

Er worden wel 60.000 tot 80.000 bezoekers uit maar liefst meer dan 150 landen verwacht. Er zullen bedrijven zijn die grote deals willen sluiten, maar ook fabrikaten en leveranciers deelnemen die hun laatste nieuwe snufjes willen tonen aan het grote publiek.

Heb je nog accommodatie voor MWC23 nodig?

De vier meest geanticipeerde noviteiten van MWC23

Het hoofdthema van dit jaar is de immersive technologie (waaronder virtual reality, augmented reality en mixed reality) en hoe deze de toekomst van de industrie zullen beïnvloeden. Er zullen dan ook veel bekende merken te zien zijn op het Mobile World Congress 2023 en de vier belangrijkste productlanceringen zijn (met nog een aantal anderen) zijn:

Xiaomi 13, 13 Pro + een aantal extra’s

Xiaomi was een van de eersten die zijn deelname aan de MWC23 zeker stelde. Iedereen zal dan ook geboeid zijn door wat het bedrijf dit jaar weer voor nieuws zal laten zien op het congress. Wat we zeker weten, is dat Xiaomi als technologische snufjes zijn Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro mee naar Barcelona zal brengen. Misschien is er zelfs al wel de opvolger van de Xiaomi 12S Ultra.

Gerelateerd artikel: 5 Tips om jouw ideale vakantieappartement in Barcelona te vinden

Nieuwste modellen van de Sony Xperia 

Sony mag op deze beurs natuurlijk niet ontbreken en ze hebben aangekondigd een grote landering te willen doen. Dat betekent dat we in ieder geval een aantal nieuwe modellen binnen de Xperia-reeks van Sony mogen verwachten. De Xperia 1 en Xperia 5 hebben er alle schijn naar om de nieuwe favorieten te worden. 

OnePlus 11 en Buds Pro 2

Ondanks dat het merk OnePlus zijn nieuwste modellen al wel in eigen land onthuld heeft, zal de rest van de wereld tot het MWC in februari moeten wachten. Dit is het moment dat ze de nieuwe producten aan iedereen willen tonen. Waarschijnlijk krijg je de OnePlus 11 en de OnePlus Buds Pro 2 te zien tijdens het congres en dat betekent dat iedereen de modellen van dichtbij kan ervaren. 

presentatie tijdens mobile world congress barcelona

Foto via Pexels

Realme GT Neo 5

De Realme GT Neo 5 zal al in februari op de Chinese markt geïntroduceerd worden, maar niet lang daarna zal ook de rest van de wereld kennis mogen maken van het model. We denken daarom dat het product wel al op MWC23 gelanceerd zal worden en daarmee gegarandeerd een van de hoogtepunten van het congres zal zijn. 

Tot zover is dit onze vooruitblik op het Mobile World Congress 2023. Het team van ShBarcelona is er, net als altijd, van overtuigd dat er weer veel technologische innovaties getoond zullen worden. Wat denk jij?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter