blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Fira de Barcelona: alles wat je moet weten over de locaties

fira de barcelona - beurzen- en evenementenlocatie barcelona
Geschreven door Daniella

Denk jij erover om in Barcelona te komen wonen of om de stad een bezoekje te brengen? Dan heb je vast en zeker al gehoord van de Fira de Barcelona, het beurzen- en evenementengebouw van Barcelona. Deze karakteristieke plek is het epicentrum van vele evenementen en bijeenkomsten die zowel locals als bezoekers van over de hele wereld aantrekken.

Elk jaar komen duizenden personen naar de stad om zo’n evenement op een van de twee locaties van de Fira de Barcelona mee te maken. Daarom vertelt ShBarcelona je vandaag alles wat je moet weten over de Fira de Barcelona.

Wat is de Fira de Barcelona?

De Fira van Barcelona is een instituut van meer dan 90 jaar oud. Sinds de bouw in 1929 is het de aangewezen plek voor beurzen en evenementen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Sinds de oprichting is het geëvolueerd en steeds verder gegroeid tot een van de meest belangrijke beurslocaties van Europa. 

Op dit moment zijn er twee beurzen- en evenementenlocaties: Recinto Gran Via voor grotere evenementen en beurzen en Recinto Montjuïc voor kleinere evenementen met minder materiaal en personeel.

Vind accommodatie in Barcelona

Beurzen- en evenementenlocatie Montjuïc

De Montjuïc locatie van de Fira de Barcelona werd in 1929 voor de Internationale Tentoonstelling gebouwd. Deze vond toen in de stad Barcelona aan de Plaza España plaats. 

Het is een van de meest belangrijke en bijzondere evenementenlocaties van over de hele wereld. Zijn ideale ligging en prachtige locatie met makkelijke toegankelijkheid en grote capaciteit zorgen voor precies de goede basiseigenschappen en flexibiliteit voor elk soort evenement. De belangrijkste happenings die op deze locatie plaatsvinden, zijn:

 • Barcelona Wine Week
 • E-Show Barcelona
 • Saló de l’Ensenyament
 • Comic Barcelona
 • B-Travel
 • Barcelona Bridal Fashion Week
 • Oktoberfest Barcelona
 • Manga Barcelona

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om de Fira de Barcelona met locatie Montjuïc te bereiken, waaronder:

Metro

Pak de metro en stap uit bij halte Espanya (lijn 1 of 3). Deze halte ligt enkele minuten lopen vanaf de ingang van de beurslocatie.

Bus

De bus is ook een geweldige manier om bij de locatie te komen. Er zijn namelijk vele opstapplekken in de stad en je kunt de volgende buslijnen pakken: D20, D40, H12, H16, V7, 13, 23, 46, 65, 52, 79, 91, 109, 150 en 165. Al deze lijnen zijn verbonden met Plaça d'Espanya.

Trein

 • Vanaf Estación de Sants  wandel je in ongeveer een kwartier naar het beursgebouw. Je kunt na het verlaten van het treinstation ook overstappen op een ander transportmiddel. Er zijn voldoende aansluitingen.
 • Je kunt ook een van de lijnen van de FGC pakken: de L8, S3, S4, S8, S9, R5, R6, R50 of de R60. Stap vervolgens uit bij station Espanya.

Taxi

Vanaf elke gewenste plek in de stad kun je een taxi aanhouden/van te voren reserveren en je naar de Fira de Barcelona laten brengen. Vertel er dus wel duidelijk bij dat je naar Recinto Montjuïc wilt!

Bekijk de locatie op de kaart 

beurzen- en evenementenlocatie Fira de Barcelona

Congres in de stad Barcelona (Foto via Unsplash)

Beurzen- en evenementenlocatie Gran Via

De Gran Via locatie van de Fira de Barcelona is ontworpen door Toyo Ito en pas later (in 2007) gebouwd. Deze beurslocatie ligt dichtbij Barcelona, in de plaats Hospitalet de Llobregat.

Het beurzen- en evenementencomplex is een van de grootste en modernste in heel Europa. Zowel het ontwerp als de functionaliteiten van de locatie behoren tot de meest technisch geavanceerde technologieën die heden ten dage beschikbaar zijn. Enkele toonaangevende congressen die hier gehouden worden, zijn:

 • Mobile World Congress (MWC)
 • The District
 • Smart City Expo World Congress
 • MetalBarcelona y Robomática
 • UITP Summit
 • Construmat
 • Shoptalk Europe
 • BCN Cybersecurity Congress

Ook hier zijn er weer diverse vervoersopties om de Fira de Barcelona met locatie Gran Via te bereiken, waaronder:

Metro

Je kunt de metro totaan de halte Europa | Fira pakken (lijn 9 Sud) of totaan halte Foc (lijn 10 Sud)

Bus

Buslijnen die naar deze beurslocatie gaan, zijn: de H12, V1, 46, 65 en de 79

Trein

 • Je kunt elk van de volgende FGC treinen pakken: de L8, S3, S4, S8, R5, R6, R50 of de R60. Stap vervolgens uit bij halte Europa | Fira.
 • Vanaf Estación de Sants kun je diverse aansluitingen op andere vervoersmiddelen vinden. 

Taxi

Neem vanaf elke plek in de stad een taxi naar Fira de Barcelona en vermeld daarbij dat je naar Recinto Gran Via wilt.

Bekijk de locatie op de kaart

De veelzijdigheid van beide beuzen- en evenementenlocaties van de Fira de Barcelona zorgt voor mogelijkheden om zich aan elk soort evenement aan te kunnen passen. Hierdoor hebben er vele verschillende soorten evenementen plaatsgevonden, zoals kunsttentoonstellingen, concerten, muziekfestivals, dans- en theatervoorstellingen, et cetera. Alle evenementen zijn een verrijking voor het culturele leven in de stad

ShBarcelona begrijpt hoe belangrijk het is om tijdens beurzen of andere evenementen de juiste accommodatie te vinden. Zoek je iets specifieks of heb je bepaalde wensen of eisen? Er zijn vele mogelijkheden in de buurt van beide locaties van de Fira de Barcelona.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter