blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Luxe winkelen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona is één van de mooiste steden van Europa en misschien wel de mooiste stad van de hele wereld. Niet alleen de architectuur, maar ook de sfeer levert hier een grote bijdrage aan.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Als je in Barcelona woont en wilt gaan winkelen, of hier op vakantie bent en op zoek wilt gaan naar het beste van het beste, lees dan verder! ShBarcelona laat je hieronder de beste locaties weten voor luxe winkelen in Barcelona.

Vind de mooiste items in Barcelona’s luxe winkels

Passeig de Gràcia

Er is geen twijfel mogelijk dat Passeig de Gràcia – waarvan het grootste deel in het district Eixample ligt – de beste locatie is als je op zoek bent naar luxe merken. Begin aan de Plaça Catalunya en loop dan omhoog richting de Avinguda Diagonal.

chanel gebouw in het donker met verlichting

Foto via Visualhunt

Tussen La Pedrera en Casa Batlló – beiden van Gaudí – vind je een brede boulevard met merken als Chanel, Prada, Versace, Hermès en MaxMara. Ben je op zoek naar een speciaal sieraad, dan kun je terecht bij Cartier, Tiffany & Co en Bagues Joieria.

Je vindt aan de Passeig de Gràcia ook heel veel leuke bars en restaurants, dus als je tijdens het shoppen even wilt lunchen of een kop koffie met iets lekkers erbij wilt pakken, dan zijn al deze faciliteiten dichtbij elkaar te vinden.

Met de Passeig de Gràcia ben je gauw een paar uurtjes zoet!

Vakantieappartement huren

Avinguda Diagonal

De Avinguda Diagonal loopt bovenaan de Passeig de Gràcia. En net voordat je aankomt bij het 5-sterrenhotel Casa Fuster (in de wijk Vila de Gracia) zie je een hele reeks aan luxe modewinkels.

Je vindt hier niet alleen luxe modeartikelen, maar ook luxe meubels, zoals bij de winkels van Habitat, BOSS en Rosa Clarà.

El Born

In de wijk El Born vind je boetiekwinkeltjes die unieke kledingstukken, schoenen en sieraden verkopen. Er zijn ook een paar winkeltjes te vinden die grappige interieurartikelen verkopen.

chique boutiek

Foto via Pixabay

Van oorsprong was dit een handelaarsgebied en dit voel je nog steeds aan de sfeer in deze wijk. Er is een mengelmoes van ontwerpstudio’s te vinden en dit heeft de afgelopen jaren veel grote namen naar dit gebied getrokken.

La Roca Village

Het ligt niet in de stad, maar op een half uurtje rijden van Barcelona. Toch is La Roca Village een perfecte plek om wat luxer te gaan winkelen. Hier vind je allerlei items tegen leuke prijzen.

Er zijn meer dan 100 winkels en bij elke winkel krijg je tot 60% korting. Je vindt hier merken als Calvin Klein, G-Star Raw en Diesel, maar ook locale merken als Desigual en Custo. Op de outlet vind je allerlei artikelen, zoals kleding, lingerie, accessoires, sportkleding en schoenen.

straat in la roca village outlet

Foto via Visualhunt

Ook kun je hier tijdens het winkelen even uitrusten en iets eten of drinken in de restaurants of bars die er zijn. Halverwege het shoppen een café con leche en je kunt daarna weer prima verder shoppen. Een paar uurtjes houd je het hier wel uit!

Verder is het goed om te weten dat je vanuit het centrum van Barcelona de shopping bus naar deze outlet en weer terug kunt pakken.

Carrer Major de Sarrià

Sarrià is een prachtige groene oase aan de rand van Barcelona, net voordat je de bergen van Collserola National Park in gaat. Het wordt “Zona Alta” genoemd, dat je kunt vertalen als hoge zone. En dit is vanwege de geografische ligging boven het district Eixample.

Sarrià-Sant Gervasi is een district dat qua sfeer heel fijn is en dit uit zich helaas ook in de hoge huren voor deze schitterende wijk van Barcelona. Als je wilt gaan winkelen start je het beste bij de Carrer Major de Sarrià.

Zoek vooral ook de zijstraatjes op die de kleinere boetiekjes huisvesten. Hier vind je kleding, accessoires en artikelen om je huis of kamer te decoreren.

overhemd met premium label

Foto via Pixabay

Het is ook een prima locatie om unieke items te vinden die door locale ontwerpers gemaakt zijn. En vanzelfsprekend vind je deze unieke items natuurlijk niet buiten Barcelona. Sarrià is een heel mooi gebied waar je amper toeristen ziet.

Het is een fantastische locatie waar – als je er eenmaal aan het wandelen bent – genoeg te beleven valt: fijne bars, café’s en restaurants en veel terrasjes.

Ook zijn er pleintjes waar je even heerlijk tot rust kunt komen en de locals kunt observeren. Samenvattend: een plek om zowel te winkelen als te onstpannen.

Gerelateerd artikel: Outlet shopping en in rond Barcelona

Personal shopper

Als je het te druk hebt of speciale wensen hebt kan het veel efficiënter zijn om een personal shopper in te schakelen. Gelukkig is deze service voldoende aanwezig in Barcelona. 

Personal Shopper Deluxe is een bedrijf dat opgestart is door Piluka de Echegaray, een imagoadviseur en personal 0shopper. Eerst beantwoordt de klant een aantal vragen.

Hierdoor begrijpen ze de stijl van de klant beter. Daarna kiest PSD een route door de stad die precies past bij de wensen van de klant en zijn of haar budget. De personal shopper gaat vervolgens de hele route met de klant mee.

3e Luxury Services is een reisbureau in Barcelona en zij zijn gespecialiseerd in het bieden van luxe belevenissen.

mode- en stijlboeken voor metamorfose

Foto via Visualhunt

Het proces begint met een interview om de klant beter te leren kennen. Stijl en voorkeuren worden uitgebreid besproken. Daarna zal de personal shopper de klant naar een aantal lokale modewinkels, maar ook naar internationale modehuizen leiden en de klant hier van advies voorzien.

Aan het hoofd van Singular Women staat Patrizia Ermetici. Zij heeft al meer dan 25 jaar ervaring als mode-adviseur en luxe personal shopper.

Haar dienstverlening bestaat uit het begeleiden van klanten die over de hele wereld werken en reizen en dus weinig tijd hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe garderobe.

Appartement aan het strand huren

Persoonlijke assistenten en conciërges

Er zijn ook persoonlijke assistenten (PA’s) of conciërges die hun dienstverlening uitgebreid hebben met het helpen van de klant bij hun winkelbehoeften. Een aantal voorbeelden: 

  • Alizeé Lifestyle Management
  • One Concierge
  • Time&Glam 
  • Kakdoma

Met deze ideeën komt het helemaal goed met het vinden van luxe artikelen tijdens een dagje winkelen in Barcelona!

Waar is jouw favoriete plek om luxe te gaan winkelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter