blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

De 8 beste dakterrassen van Barcelona (2023)

dakterras barcelona
Geschreven door Daniella

Of je nou voor een bepaalde periode in Barcelona komt wonen of er maar voor een paar dagen bent, er valt van alles te ontdekken. Om van het uitzicht te genieten – en om ’s avonds in goed gezelschap een lekker drankje te pakken – vertellen we je vandaag over de 8 beste dakterrassen van Barcelona. Dan weet je waar je naartoe gaat als iemand je uitnodigt of als je zelf een speciaal iemand met een bijzondere ervaring wilt verrassen.

Wat zijn de beste dakterrassen of sky bars in Barcelona?

De terrassen met uitzicht in Barcelona zijn ideaal voor een avondje uit. Je kunt er aan je heerlijke cocktail nippen of van een diner genieten en dat allemaal op een zeer unieke plek. Elk van onderstaande locaties waarover we je vertellen heeft een bijzonder dakterras en ShBarcelona heeft ze speciaal voor jou uitgezocht.

Sky Bar Plaza de Catalunya

De Sky Bar Plaza de Catalunya levert exact wat het belooft: een uniek uitzicht over de Plaza de Catalunya. Er treden met regelmaat en ook gedurende het hele jaar internationale DJ’s op. En ze zijn elke dag van de week van 11 tot 23 uur open en dat houdt in dat je er zowel een ontbijt, diner of een aperitief in de namiddag kunt nuttigen.

Op de kaart vind je verschillende soorten snacks, zoals Iberico ham, salades, sandwiches en nachos. Daarbij drink je een heerlijke vers geperst sapje, bier, een cocktail, wijn, cava of champagne.

Sky Bar op Plaza de Catalunya

Sky Bar op Plaza de Catalunya

1881 door Sagardi

1881 door Sagardi is een restaurant met een dakterras in Barcelona en het ligt op het hoogste plekje in de stad, namelijk bovenop het Catalaans Historisch Museum. La Terrassa de les Indianes, zoals het ook wel genoemd wordt, geeft je een fantastisch panoramisch uitzicht over Barcelona met haar haven, de wijk Barceloneta en het W hotel van Barcelona.

Je kunt er klassieke mediterrane gerechten eten, een lekker drankje doen en ondertussen heerlijk genieten van dit dakterras. De locatie staat bekend om haar uitgebreide aperitiefkaart en creatieve cocktails. De sfeer op het dakterras is als minimalistisch en elegant te bestempelen. ’s Avonds is er een DJ met live muziek. Het dakterras is het hele jaar door open, dus je kunt er dag en nacht van genieten!

dakterras 1881

1881 door Sagardi

Vind hier je accommodatie en beleef een unieke tijd

Panoramisch dakterras Colón

Dit dakterras ligt midden in de stad en het heeft rechtstreeks uitzicht op de Kathedraal van Barcelona. Het panoramisch terras laat je bijna heel de Gotische wijk overzien en hierdoor zul je het dan ook niet zo snel meer vergeten. 

Vanwege de ligging is dit een vrij rustig terras. Het is alle dagen tussen 11 en 23 uur open en je kunt gewoon naar binnen lopen. Je kunt er namelijk niet reserveren. Prijzen van drankjes liggen tussen de 5 en 14 euro

Panoramisch dakterras Colón

Panoramisch dakterras Colón

Gerelateerd artikel: Geniet van het buitenleven bij Barcelona’s beste strandbars

Hotel Casa Fuster

In de hoger gelegen delen van Paseo de Gracia vind je een echt modernistisch pareltje. Het Casa Fuster hotel is ontworpen door architect Lluís Domènech i Montaner. Op het dak van dit hotel kun je je adem verlizen aan het uitzicht. Je kijkt uit over de hele Paseo de Gracia, de kust van Barcelona en de Tibidaboberg.

Het is de aangewezen plek om je zomeravonden door te brengen, want het is – echt waar – een unieke omgeving. Er zijn geregeld evenementen die je kunt bijwonen, maar verder kun je ook gebruik maken van het buitenzwembad, een groot solarium en een uitgebreide kaart met cocktails en gerechten met lokale producten.

dakterras Casa Fuster

Hotel Casa Fuster

360º Terras Barceló Raval

Terras 360º ligt op de elfde verdieping en het ligt in de wijk Raval. Het terras loopt – zoals de naam al doet vermoeden – helemaal rond op deze verdieping. Het is elke dag van het jaar geopend en het maakt eigenlijk niet uit of je het dakterras overdag of ’s avonds bezoekt. Je hebt er altijd prachtig uitzicht. Je ziet de bergen, de zee en de stad vanaf dit dakterras.

Soms heb je geluk en is er live muziek met een DJ. Verder is er een uitgebreide kaart met tapas, maaltijden en cocktails.

360º Terras Barceló Raval

360º Terras Barceló Raval

Sercotel Rosellón Terras

Als je op zoek bent naar een van de beste sky bars in Barcelona en je wilt direct uitzicht op de Sagrada Familia, dan is dit de plek waar je moet zijn. Het is namelijk zo’n beetje publiek geheim dat het terras van het Sercotel Rosellon een bijzonder panoramisch uitzicht heeft op de Sagrada Familia.

Daarnaast kun je vanaf hier de drie schoorstenen van San Adrian zien en totaan het Paleis van Montjuic kijken. In de achtergrond zie je dan de zee verschijnen. Op het terras vind je een jacuzzi waar je op warme dagen echt wel van kunt genieten. Er zijn verder tafeltjes en ligstoelen om een lekker drankje te pakken.

Terras Sercotel Rosellón

Terras Sercotel Rosellón

Purobeach Barcelona

Hier vind je in elk opzicht een stadse oase, van een groot zwembad met muziek tot gastronomische hoogstandjes. Het terras voelt aan als een gezellige strandclub. Er zijn muziekevenementen, er is live muziek en daar nog bovenop heb je een adembenemend uitzicht van Barceloneta totaan Montjuïc. 

Purobeach is ook uitgerust met een wellness center en hier kun je je compleet ontspannen. Het team van masseurs en andere experts staat voor je klaar om je onder te dompelen in een weldadige omgeving waarin je de herrie even kunt vergeten. Daarnaast vind je op de kaart vooral mediterrane smaken die iedereen kan bevallen.

dakterras met zwembad Purobeach

Purobeach Barcelona

The Roof – The Barcelona EDITION

Dit is een van de meest iconische en mediterrane locaties die je in de stad kunt bezoeken. Het terras ligt op de tiende verdieping en je krijgt er onder andere ongelofelijk mooie uitzichten over de wijk El Born, de Gotische Kathedraal en de Santa Caterina markt. Dit is de perfecte plek om een magnifieke zonsondergang mee te maken.

Nadat je dit dakterras bezocht hebt, zul je geheid wat meer tijd in dit deel van de stad willen spenderen.

The Roof - The Barcelona Edition

The Roof – The Barcelona Edition

Ben jij al eens naar een van deze dakterrassen of sky bars geweest? Zo ja, vertel ons over jouw ervaring toen je daar was! Zo nee, we weten zeker dat deze dakterrassen in Barcelona je zullen bevallen wanneer je er naartoe gaat.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter