Fira de Barcelona: Alles wat je moet weten over de locaties | ShBarcelona https://www.shbarcelona.nl/blog/nl Welcome to Barcelona by Shbarcelona Tue, 17 Oct 2023 12:14:38 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8 Fira de Barcelona: alles wat je moet weten over de locaties https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/fira-barcelona/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/fira-barcelona/#respond Wed, 18 Oct 2023 05:00:10 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72997 Denk jij erover om in Barcelona te komen wonen of om de stad een bezoekje te brengen? Dan heb je vast en zeker al gehoord van de Fira de Barcelona, het beurzen- en evenementengebouw van Barcelona. Deze karakteristieke plek is het epicentrum van vele evenementen en bijeenkomsten die zowel locals als bezoekers van over de hele wereld aantrekken.

Elk jaar komen duizenden personen naar de stad om zo’n evenement op een van de twee locaties van de Fira de Barcelona mee te maken. Daarom vertelt ShBarcelona je vandaag alles wat je moet weten over de Fira de Barcelona.

Wat is de Fira de Barcelona?

De Fira van Barcelona is een instituut van meer dan 90 jaar oud. Sinds de bouw in 1929 is het de aangewezen plek voor beurzen en evenementen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Sinds de oprichting is het geëvolueerd en steeds verder gegroeid tot een van de meest belangrijke beurslocaties van Europa. 

Op dit moment zijn er twee beurzen- en evenementenlocaties: Recinto Gran Via voor grotere evenementen en beurzen en Recinto Montjuïc voor kleinere evenementen met minder materiaal en personeel.

Vind accommodatie in Barcelona

Beurzen- en evenementenlocatie Montjuïc

De Montjuïc locatie van de Fira de Barcelona werd in 1929 voor de Internationale Tentoonstelling gebouwd. Deze vond toen in de stad Barcelona aan de Plaza España plaats. 

Het is een van de meest belangrijke en bijzondere evenementenlocaties van over de hele wereld. Zijn ideale ligging en prachtige locatie met makkelijke toegankelijkheid en grote capaciteit zorgen voor precies de goede basiseigenschappen en flexibiliteit voor elk soort evenement. De belangrijkste happenings die op deze locatie plaatsvinden, zijn:

  • Barcelona Wine Week
  • E-Show Barcelona
  • Saló de l’Ensenyament
  • Comic Barcelona
  • B-Travel
  • Barcelona Bridal Fashion Week
  • Oktoberfest Barcelona
  • Manga Barcelona

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om de Fira de Barcelona met locatie Montjuïc te bereiken, waaronder:

Metro

Pak de metro en stap uit bij halte Espanya (lijn 1 of 3). Deze halte ligt enkele minuten lopen vanaf de ingang van de beurslocatie.

Bus

De bus is ook een geweldige manier om bij de locatie te komen. Er zijn namelijk vele opstapplekken in de stad en je kunt de volgende buslijnen pakken: D20, D40, H12, H16, V7, 13, 23, 46, 65, 52, 79, 91, 109, 150 en 165. Al deze lijnen zijn verbonden met Plaça d'Espanya.

Trein

  • Vanaf Estación de Sants  wandel je in ongeveer een kwartier naar het beursgebouw. Je kunt na het verlaten van het treinstation ook overstappen op een ander transportmiddel. Er zijn voldoende aansluitingen.
  • Je kunt ook een van de lijnen van de FGC pakken: de L8, S3, S4, S8, S9, R5, R6, R50 of de R60. Stap vervolgens uit bij station Espanya.

Taxi

Vanaf elke gewenste plek in de stad kun je een taxi aanhouden/van te voren reserveren en je naar de Fira de Barcelona laten brengen. Vertel er dus wel duidelijk bij dat je naar Recinto Montjuïc wilt!

Bekijk de locatie op de kaart 

beurzen- en evenementenlocatie Fira de Barcelona

Congres in de stad Barcelona (Foto via Unsplash)

Beurzen- en evenementenlocatie Gran Via

De Gran Via locatie van de Fira de Barcelona is ontworpen door Toyo Ito en pas later (in 2007) gebouwd. Deze beurslocatie ligt dichtbij Barcelona, in de plaats Hospitalet de Llobregat.

Het beurzen- en evenementencomplex is een van de grootste en modernste in heel Europa. Zowel het ontwerp als de functionaliteiten van de locatie behoren tot de meest technisch geavanceerde technologieën die heden ten dage beschikbaar zijn. Enkele toonaangevende congressen die hier gehouden worden, zijn:

  • Mobile World Congress (MWC)
  • The District
  • Smart City Expo World Congress
  • MetalBarcelona y Robomática
  • UITP Summit
  • Construmat
  • Shoptalk Europe
  • BCN Cybersecurity Congress

Ook hier zijn er weer diverse vervoersopties om de Fira de Barcelona met locatie Gran Via te bereiken, waaronder:

Metro

Je kunt de metro totaan de halte Europa | Fira pakken (lijn 9 Sud) of totaan halte Foc (lijn 10 Sud)

Bus

Buslijnen die naar deze beurslocatie gaan, zijn: de H12, V1, 46, 65 en de 79

Trein

  • Je kunt elk van de volgende FGC treinen pakken: de L8, S3, S4, S8, R5, R6, R50 of de R60. Stap vervolgens uit bij halte Europa | Fira.
  • Vanaf Estación de Sants kun je diverse aansluitingen op andere vervoersmiddelen vinden. 

Taxi

Neem vanaf elke plek in de stad een taxi naar Fira de Barcelona en vermeld daarbij dat je naar Recinto Gran Via wilt.

Bekijk de locatie op de kaart

De veelzijdigheid van beide beuzen- en evenementenlocaties van de Fira de Barcelona zorgt voor mogelijkheden om zich aan elk soort evenement aan te kunnen passen. Hierdoor hebben er vele verschillende soorten evenementen plaatsgevonden, zoals kunsttentoonstellingen, concerten, muziekfestivals, dans- en theatervoorstellingen, et cetera. Alle evenementen zijn een verrijking voor het culturele leven in de stad

ShBarcelona begrijpt hoe belangrijk het is om tijdens beurzen of andere evenementen de juiste accommodatie te vinden. Zoek je iets specifieks of heb je bepaalde wensen of eisen? Er zijn vele mogelijkheden in de buurt van beide locaties van de Fira de Barcelona.

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/fira-barcelona/feed/ 0
10 Modernistische panden in Barcelona die een bezoek waard zijn https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/10-modernistische-panden-barcelona/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/10-modernistische-panden-barcelona/#respond Fri, 22 Sep 2023 05:00:24 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72976 Barcelona is een stad waar je veel architectonische hoogstandjes kunt vinden. Een van de stijlen die het opvallendst in de stad aanwezig is, is die van het Catalaanse modernisme. Deze beweging, geïnspireerd door meesterkunstenaars als Antoni Gaudí en andere visionaire architecten, heeft zijn stempel op de uitstraling van de stad gedrukt.

Als je binnenkort een bezoek brengt aan Barcelona – of er woont en nog lang niet alles van de stad gezien hebt – vertelt ShBarcelona je welke modernistische gebouwen in de stad de moeite van een bezoek waard zijn. We weten zeker dat je de panden magnifiek zult vinden!

10 Voorbeelden van modernistische architectuur in Barcelona

Casa Vicens Gaudí

We beginnen de route met een van Gaudí’s eerste werken, Casa Vicens. Dit huis werd tussen 1883 en 1888 gebouwd en het is een van de meesterlijke exemplaren van de bijzondere creativiteit van de architect. Casa Vicens is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en een bezoek aan dit pand zal je versteld doen staan. De prachtige en kleurrijke mozaïeken zijn gebaseerd op zowel natuur als geometrische vormen.

Ook het interieur valt op door de aandacht voor details in samenspel met het natuurlijk licht dat binnenvalt. Als je door de gangen van dit huis loopt, word je vanzelf meegevoerd naar een wereld waarin fantasie en bouwkundige uitstraling samenkomen.

Casa Vicens Gaudí - modernistische panden in barcelona

Casa Vicens Gaudí

Casa Les Punxes

We vervolgen de route en gaan naar het mysterieuze Casa e les Punxes, dat ook wel Casa Terradas genoemd wordt. Het is ontworpen door architect Josep Puig i Cadafalch en werd gebouwd tussen 1903 en 1905. Het heeft een rode bakstenen gevel met spitse torentjes die je doen denken aan een middeleeuwse bouwstijl.

Het unieke architectonische design en de rijke versiersels wekken de indruk dat je in een sprookje zit. Vanaf het terras heb je overigens een allemachtig prachtig uitzicht over de rest van de stad.

Casa Les Punxes

Casa Les Punxes

Casa Comalat

Dit pand vormt het hart van het Catalaans modernisme en is een uitstekend voorbeeld van het bijzondere talent van Salvador Valeri i Pupurull. Casa Comalat is tussen 1909 en 1911 gebouwd en het valt op door de rijkelijk versierde gevel met kleine keramieken details en andere beeldhouwwerken. In essentie is dit waar het bij de modernische architectuur van Barcelona op neerkomt.

Elk minuscuul detail, van de smeedijzeren balustrades tot de fantastische glas-in-loodramen, is getuige van de toewijding en capaciteiten van de bij de bouw van dit pand betrokken ambachtslieden. Casa Comalat is een ware oase van uiterlijk vertoon te midden van een drukke stad. Je moet hier als liefhebber van modernisme dan ook geweest zijn om het met eigen ogen te aanschouwen.

Casa Comalat

Casa Comalat

Casa Ferran Guardiola

Een ander pareltje als het om Catalaans modernisme gaat, is Casa Ferran Guardiola. Het komt van de hand van architect Juan Guardiola en werd in 1929 gebouwd. Oorspronkelijk was het het huis van zijn broer Ferran. Het valt op door zijn bijzondere elegantie en verfijnde elementen. Het interieur van Casa Ferran Guardiola is al net zo indrukwekkend als de buitenkant. Het is gedecoreerd met een samensmelting van zowel klassieke als modernistische details.

Naast de architectonische waarde van dit gebouw, wordt het ook nog eens beschermd door het IPAC (het Bé Integrant del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya).

Casa Ferran Guardiola

Casa Ferran Guardiola

Gerelateerd artikel: Barcelona in 2 Dagen: Wat doen en zien?

Casa Sayrach

Een van de wat later gebouwde modernistische panden in Barcelona is Casa Sayrach. Het is tussen 1918 en 1920 opgetrokken en ligt aan de Avinguda Diagonal. Het valt op door zijn imposante design en de vele sierlijke details. Oorspronkelijk is het ontwerp van dit pand van Gabriel Borell, maar de werkelijke bouw is tot stand gekomen door Manuel Sayrach.

Sayrach had ten tijde van de bouw nog niet eens zijn diploma als architect behaald en hij wist dus helemaal niet hoe hij een pand als dit op papier moest zetten. Het huis van Sayrach is een echt voorbeeld van hoe uitbundig en origineel het Catalaans Modernisme kan zijn.

Casa Sayrach

Casa Sayrach

Casa Pàdua 75

Casa Pàdua 75 is ontworpen door architect Jeroni F. Granell en alweer een meesterwerk van het Catalaans Modernisme. Het pand is gebouwd in 1903 en het valt op door zijn geweldige kleurgebruik en originaliteit. In het gebouw heeft ooit een parfumfabriek gezeten en het valt vooral op door zijn groene en knalrode kleuren.

Casa Pàdua 75 is een schoolvoorbeeld van hoe het Catalaanse Modernisme probeerde te breken met traditionele bouwstijlen uit die tijd. Het enige doel was unieke en innovatieve bouwwerken ontwerpen.

Casa Pàdua 75

Casa Pàdua 75

Casa Batlló

Een ander voorbeeld van Catalaans modernisme, alweer van de hand van Antoni Gaudí, is er eentje die je waarschijnlijk al wel kent. Casa Batlló is, op verzoek van Josep Batlló, tussen 1904 en 1906 door Gaudí verbouwd. Nadat Batlló , van oorsprong een zakenman, gefascineerd raakte door het resultaat van Casa Batlló, raadde hij zijn vriend Pedro Milà aan om Casa Milà te bouwen.

Het gebouw ligt aan de Passeig de Gràcia en heeft een oppervlakte van maar liefst 4300 vierkante meter verdeeld over zes verdiepingen. Observeerd de ongelofelijk bijzondere gevel, het interieur met de decoratieve ramen en het dakterras dat de rest van het ontwerp weerspiegelt.

Casa Batlló

Casa Batlló

Casa Milà

Dit pand staat ook wel bekend als La Pedrera en het is een modernistisch gebouw ontworpen door architect Antoni Gaudí. Het ligt aan de Passeig de Gràcia en werd gebouwd tussen 1906 en 1910. Het is in 1987 open voor publiek en heeft sindsdien al meer dan 20 miljoen bezoekers mogen ontvangen.

Casa Milà is het ideale voorbeeld van de naturalistische periode van de architect. Het ontwerp stoelt op organische vormen die in de natuur voorkomen. Daarnaast zie je ook de uitmuntende creativiteit en het fantasierijke oog van de ontwerper weer terug in de vele details.

Casa Milà

Casa Milà

Casa Amatller

In het centrum van Barcelona vind je Casa Amattler. Het is ontworpen door Josep Puig i Cadafalch en gebouwd in 1898. Het laat goed zien hoe het leven er aan het begin van de twintigste eeuw uitzag. Je kunt dit pand een bezoekje brengen, maar ook het Amatller Chocolademuseum binnengaan. Wie zegt er nou nee tegen een heerlijke handgemaakte bonbon?

De gevel vol symboliek, de bijna overdaad aan decoraties en het interieur van Casa Amatller nemen je mee terug in de tijd…

Casa Amatller

Casa Amatller

Casa Lleó Morera

Het laatste meesterwerk op de route gaat naar Casa Lleó Morera van Lluís Domènech i Muntaner. Het pand werd gebouwd tussen 1902 en 1905 en laat het bijzondere van het Catalaans Modernisme weer op zijn best zien. De gevel met indrukwekkende bouwkundige details is een ode aan de natuur en een getuige van hoe creatief de mens kan zijn.

Casa Lleó Morera vormt samen met Casa Batlló en Casa Amatller het Manzana de la Discordia de Barcelona en laat elegantie ten top zien.

Casa Lleó Morera - modernistische gebouwen in barcelona

Casa Lleó Morera

Tot zover onze tips voor het gaan bekijken van modernistische gebouwen in Barcelona. Ken je bovenstaande panden al? En welke vind je het meest opvallend? Laat het ons hieronder weten!

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/10-modernistische-panden-barcelona/feed/ 0
Appartement in Barcelona kopen: waar rekening mee houden? https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/appartement-barcelona-kopen-waar-rekening-mee-houden/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/appartement-barcelona-kopen-waar-rekening-mee-houden/#respond Thu, 14 Sep 2023 05:00:13 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72961 Er zijn maar weinig steden zoals Barcelona en dat is te danken aan haar kosmopolitische en mediterrane sfeer. Het wordt een steeds populairdere bestemming voor wie zich ergens anders wil vestigen en er een woning wil kopen, ook voor wie graag wil investeren in vastgoed. 

Wat jouw situatie ook is, het is belangrijk om enkele aspecten in je achterhoofd te houden wanneer je zo’n belangrijke beslissing als deze gaat nemen. ShBarcelona heeft daarom een praktische gids samengesteld waarin we uitleggen waar je rekening mee moet houden bij een appartement in Barcelona kopen. Daarnaast zijn wij er ook om je te vergezellen in het aankoopproces, zodat dit zo vlotjes en soepel mogelijk verloopt.

7 interessante weetjes voordat je een appartement in Barcelona koopt

Locatie: de plek van je nieuwe leven

De locatie is de sleutelfactor bij het uitzoeken van een appartement in Barcelona. De stad bestaat uit zeer verschillende wijken en elk heeft zijn eigen unieke sfeer en karakteristieken. Stel jouw voorkeur voor een locatie vast aan de hand van je behoeften, van makkelijk met het openbaar vervoer reizen tot infrastructurele voorzieningen nabij hebben of je levensstijl. 

Bij ons kun je op een uitgebreid portfolio aan appartementen in verschillende wijken in Barcelona vinden en we kunnen je adviseren welke het beste bij jouw wensen en eisen past. 

De mooiste appartementen die in Barcelona te koop staan

Koopbudget: stel je maximale bedrag vast

Voordat je je zoektocht begint, is het belangrijk om helder te hebben wat je budget is. Bepaal voor jezelf hoeveel je bereid bent te investeren en vergeet daarbij niet dat het niet alleen om het aankoopbedrag gaat, maar dat er ook additionele kosten zijn, zoals belastingen en notariskosten.

Bedenk je dat het handig kan zijn om een professional die bekend is met de lokale vastgoedmarkt in te schakelen, zodat je alle opties kunt verkennen en uiteindelijk iets vindt dat binnen je budget past.

Staat en karakteristieken van het pand: kies zorgvuldig

Wanneer je een appartement gaat bezichtigen, let dan goed op de algemene staat van het pand en de specifieke elementen die je er wenst aan te treffen. Wil je een terras, drie slaapkamers en een balkon? Of moet er een inpandige parkeerplaats bij zitten?

Onafhankelijk van wat je voorkeuren zijn, moet je ook rekening houden met de bouwkundige staat van het gebouw. Weeg elke optie af en zet deze tegenover je wensen en eisen. Mocht je hierbij graag hulp willen, dan zijn onze makelaars er voor je.

woonkamer in appartement in Eixample Barcelona

Appartement te koop in Eixample

Infrastructuur en vervoer: alle verbindingen nabij

Bij het kiezen van jouw appartement in Barcelona, kan de infrastructuur en het aantal vervoersmogelijkheden de sleutel tot succes zijn. Zit je dichtbij de metro? Bushaltes of een treinstation? Kun je gemakkelijk naar het vliegveld riezen of andere delen van de stad bereiken?

Toegang tot vervoersmogelijkheden hebben kan het dagelijks leven in Barcelona vergemakkelijken, zeker als het om het bereiken van je werkplek gaat of om plekken voor ontspanning op te zoeken.

Wettelijke documentatie: formaliteiten niet overslaan

Het is van fundamenteel belang dat je je ervan gewist dat alle documentatie in orde is voordat je het koopcontract tekent. Check bijvoorbeeld officieel wie de eigenaar is, of er nog een hypotheek op het object zit en wat de kadastrale gegevens zijn. Laat een bouwkundig rapport opstellen en vergeet ook het energielabel niet. Pluis alle documentatie van het appartement dat je in Barcelona wilt kopen goed uit.

In dit hele proces is het het handigst als je je laat bijstaan door een persoonlijke en gespecialiseerde makelaar die je kan helpen en die je kan verzekeren dat alles in kannen en kruiken zit. Zo voorkom je vervelende verrassingen in de toekomst.

  • koop appartementen barcelona

 

Potentiële waardestijging: investeer slim

Barcelona is een stad die steeds meer in trek is en waar de vraag steeds hoger wordt. Daarom kan een appartement kopen een bijzonder goede langetermijninvestering zijn. 

Bekijk alle beschikbare informatie goed, zoals de delen van de stad die het meest gewenst en winstegevend zijn, zodat je objectief naar je investering leert kijken en je geïnvesteerde bedrag kunt maximaliseren. 

Voorzieningen en faciliteiten: voor een zorgeloos leven

Bekijk welke voorzieningen en faciliteiten er in de directe omgeving te vinden zijn voordat je een appartement koopt. Van supermarkten tot winkels en van parken tot medische centra; verzeker jezelf ervan dat je alles wat je nodig hebt in de toekomst ook dichtbij hebt. 

vrouw aan laptop en bureau

Professioneel advies (Foto via Unsplash)

Professioneel advies: begeleiding gedurende het gehele proces

Een van de zaken die het meest van toegevoegde waarde is en die wij als makelaar kunnen bieden, is een persoonlijke en van a tot z begeleiding bij de aankoop van vastgoed. Onze medewerkers zijn er voor jou vanaf het allereerste begin tot de dag waarop bij de notaris getekend wordt. Zelfs daarna kunnen we je nog van dienst zijn. 

We begeleiden je bij je zoektocht naar het ideale object, helpen je bij alle wettelijke documentatie en ondersteunen je bij elke stap in het proces.

Gerelateerd artikel: Een woning in Barcelona kopen: nieuwbouw of bestaande bouw?

Met wat we je vandaag allemaal hebben verteld, ben je al veel beter voorbereid op waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aankoop van een appartement in Barcelona. Van locatie tot budget en van de staat van het appartement tot de wettelijke papierwinkel. Twijfel er dan ook niet over om contact met ons op te nemen als je tijdens deze spannende aankoop wel wat hulp kunt gebruiken!

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/appartement-barcelona-kopen-waar-rekening-mee-houden/feed/ 0
Barça in Montjuïc voor seizoen 2023-2024 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/barca-montjuic-2023-2024/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/barca-montjuic-2023-2024/#respond Thu, 24 Aug 2023 05:00:12 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72942 Voetbalfans maak je borst maar nat, want hier komt seizoen 2023-2024 aan! De spanning stijgt en is goed voelbaar in de lucht. Dit jaar is Barça op Montjuïc te zien, aangezien Camp Nou op dit moment gerenoveerd wordt. Espai Barça zal er daarna weer helemaal tiptop uitzien.

Het nieuwe Camp Nou: hoe zal Espai Barça eruit gaan zien?

Espai Barça wordt een architectonisch hoogstandje en een ongelooflijk mooie en bijzondere plek voor de fans. Het ambitieuze project houdt niet alleen de volledige renovatie van Camp Nou in, want ook de omgeving wordt aangepast om bezoekers een optimale ervaring te bieden.

Het meest opmerkelijke element is dat het stadion meer capaciteit krijgt, namelijk 105.000 toeschouwers (het grootste aantal in Europa). Verder zullen nieuwe technologieën ervoor zorgen dat je onvergetelijke momenten in het stadion zult beleven.

Er zal bijvoorbeeld een schuifbaar dak van meer dan 30.000 vierkante meter zijn. Er zijn straks videoscoreborden met led waardoor de resolutie vele malen hoger is. En er komt een 360 graden uitkijkplatform vanwaar je niet alleen een uniek uitzicht in het stadion hebt, maar ook over de rest van Barcelona uit kunt kijken. Zoals je mag verwachten, wordt een bezoek aan het nieuwe Camp Nou echt een must op je lijstje. Het is echt niet alleen maar meer ‘leuk’ voor de voetbalfans.

nieuwe Camp Nou ontwerp

Ontwerp van het nieuwe Camp Nou

Daarnaast zal er een modern winkelgebied ingericht worden en komen er ook nog entertainmentruimtes en groene zones om alle bezoekers te behagen. Het wordt niet zomaar een stadion, maar een complex dat compleet geïntegreerd zal worden in de stad. Het zal bijdragen aan het beleven van de unieke voetbalsfeer en de passie van de Blaugrana.

Men is al begonnen met het slopen van een deel van Camp Nou, terwijl het oudste deel van het stadion behouden zal blijven. Het project zal waarschijnlijk tot en met 2024 duren en dan kan het team weer terug naar het thuishonk. Wie het hele project Espai Barça afgerond wil zien, zal nog moeten wachten tot eind 2026.

Olympisch stadion Lluís Companys

Terwijl de werkzaamheden aan het Espai Barça gestaag vorderen, zal het team haar wedstrijden in historisch Olympisch stadion Lluís Companys spelen. Deze locatie is al eerder het toneel geweest van grote sportevenementen. Het zal perfect tijdelijk onderdak kunnen bieden aan Barça voor komend seizoen en nog een stukje van het seizoen daarna.

Dit stadion biedt ruimte aan 49.472 toeschouwers en is in historisch opzicht een belangrijke locatie. FC Barcelona zal hier kunnen voetballen zonder de stad te hoeven verlaten en er zal toch een redelijk aantal voetbalfans kunnen komen kijken. Hoewel het stadion geen luxe faciliteiten heeft, kunnen de fans op deze manier in ieder geval blijven genieten van ‘hun club’.

Stadium Lluís Companys in Barcelona

Stadion Lluís Companys in Barcelona

Hoe kom ik bij Olympisch stadion Lluís Companys?

Olympisch stadion Lluís Companys is iets lastiger voor wie het liefst de metro pakt. Je kunt de L1 of L3 tot aan Plaça Espanya pakken. Ook diverse FGC-treinen rijden tot hier.

Vanaf Plaça Espanya moet je met de bus naar het stadion of de benewagen nemen. Dat zal ongeveer 20 minuten van je tijd in beslag nemen. De buslijnen die voor Lluís Companys stoppen, zijn: 13, 55 en 150.

Wanneer je liever met de auto naar het stadion toegaat, is het goed te weten dat er een goed bereikbare, grote parkeerplaats is waar je je auto gemakkelijk kwijt kunt. Lastige wordt het om na de wedstrijd het stadion weer te verlaten.

Seizoenkaarthouders en overige bezoekers: tickets kopen

FC Barcelona heeft huidige seizoenkaarthouders aangeboden om de wedstrijden gewoon in Lluís Companys bij te kunnen wonen. Verhuizing van het voetbalteam of niet, seizoenkaarthouders hoeven dus niet bang te zijn een wedstrijd te moeten missen terwijl Camp Nou verbouwd wordt. Zij kunnen een nieuw abonnement voor komend seizoen nemen.

Als je naar Barcelona komt en je wilt een wedstrijd bijwonen, kun je hier tickets kopen. Aangezien FC Barcelona de Seient Lliure (vrije toegangskaarten) en tickets voor kinderen opschort, zullen seizoenskaarthouders zich wel van tevoren moeten registreren om bij een wedstrijd aanwezig te kunnen zijn.

  • seizoenshuur barcelona

 

Kaarthouders die een abonnement op seizoen 22/23 in Spotify Camp Nou hadden en die meer dan 85% van de wedstrijden hebben bijgewoond, krijgen voorrang bij het kiezen van een zone op de nieuwe seizoenkaart.

De eerste wedstrijden in Lluís Companys

Het seizoen begint met een aantal spannende wedstrijden in stadioin Lluís Companys, waar Barça zich van haar beste kant zal laten zien om opnieuw La Liga te winnen. Raadpleeg de officiële La Liga kalender om achter de data en wedstrijden van het hele seizoen te komen.

FC Barcelona’s eerste thuiswedstrijden zijn op 20 augustus tegen Cádiz, op 17 september tegen Betis en op 24 september tegen Celta de Vigo.

Seizoen 2023-2024 belooft weer een onvergetelijk seizoen voor FC Barcelona en haar supporters te worden. Met de werkzaamheden aan het nieuwe Espai Barça en Olympisch stadion Lluís Companys als tijdelijk thuishonk zullen fans van zowel de La Liga wedstrijden als andere wedstrijden kunnen genieten. Het vuur en het enthousiasme zal ongetwijfeld bij elke wedstrijd de boventoon voeren!

Ter info: Barça is de voetbalclub, Barna is de bijnaam voor de stad!

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/barca-montjuic-2023-2024/feed/ 0
Hoe binnen Barcelona reizen: jouw vervoergids in de stad https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/binnen-barcelona-reizen-vervoergids/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/binnen-barcelona-reizen-vervoergids/#respond Mon, 14 Aug 2023 05:00:55 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72935 Als je van plan bent om naar Barcelona te verhuizen of om onze prachtige stad te bezoeken, is het van belang om te weten welke manieren van vervoer er zijn om je praktisch en snel binnen de grenzen van de stad te verplaatsen.

Barcelona is uitgerust met diverse mogelijkheden voor openbaar vervoer, maar vervoer met eigen of gedeeld vervoermiddel is ook mogelijk. Elk type vervoer kan zich aanpassen aan wat de mens nodig heeft. Vandaag heeft ShBarcelona daarom een overzicht gemaakt en alle manieren van binnen Barcelona reizen op een rijtje gezet. Geniet van alle reisopties die er zijn in onze vervoersgids!

Openbaar vervoer in Barcelona

Er is een uitgebreid openbaar vervoer systeem in Barcelona waarmee je elke uithoek van de stad kunt bereiken. Het is dan ook een populair middel onder inwoners van Barcelona. Toch weten ook bezoekers het openbaar vervoer te vinden. Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste openbaar vervoermiddelen in Barcelona:

Metro

Barcelona’s metrosysteem is een van de meest efficiënte ondergrondse vervoermiddelen in Europa. Er zijn diverse metrolijnen die de stad en zijn directe omgeving met elkaar verbinden. De metro is snel en gebruiksvriendelijk en dat is al helemaal het geval als je het drukke verkeer wil vermijden en zonder problemen op je bestemming wilt komen.

Bus

Het netwerk van buslijnen in Barcelona is zeer uitgebreid. Je kunt van de ene kant van de stad naar de andere kant reizen en met bijna elke lijn hartje centrum bereiken. De bus is het ideale vervoermiddel als je naar een plek wilt waar geen metro komt. Ook zijn er bussen die ’s nachts rijden en dat is weer handig voor de nachtbrakers onder ons.

bus TMB barcelona

Bus in Barcelona (Foto via Unsplash)

Ferrocarriles de Cataluña (FGC of trein)

De FGC verbindt diverse steden in Catalonië met elkaar en je kunt er zelfs kleinere dorpen in de regio mee aandoen. De trein is een goede optie wanneer je gebieden die wat verder van de stad liggen wilt bezoeken. De Montserrat berg en bepaalde kustplaatsen doe je prima met de trein.

Rodalies de Catalunya (trein)

De Rodalies de Catalunya is een treinnetwerk in de omgeving van Barcelona en de Renfe is verantwoordelijk voor de uitvoering van de dienstregeling. Deze forensentrein verbindt diverse gemeenten in Catalonië en het is daarmee een handig transportmiddel voor dagelijks gebruik. Deze trein wordt regelmatig gebruikt door forenzen die zich op dagelijkse basis binnen de regio willen verplaatsen. De trein is praktischer en goedkoper dan reizen via de weg.

rodalies forensentrein barcelona

Rodalies in Barcelona (Foto via Unsplash)

Tram

Je vindt ook diverse trams in Barcelona. Ze rijden tussen een aantal delen van de stad. De tram is ook een makkelijke manier van reizen. Het heeft wel iets om de tram te pakken, zeker om drukke of toeristische gebieden te bereiken.

Bicing (leenfiets)

Voor een duurzamere en gezondere oplossing om jezelf binnen de stad te verplaatsen, kies je voor de deelfiets die in Barcelona Bicing heet. Het systeem laat je voor korte duur een fiets huren en er zijn – verspreid door de stad – vele fietsstations waar je de fiets kunt ophalen en retourneren. De deelfiets is echt de ideale manier om Barcelona en haar landschap te zien.

leenfiets Bicing barcelona

Bicing in Barcelona (Foto via Unsplash)

Funicular en teleférico (kabelspoorweg en kabelbaan)

In Barcelona kun je je ook op verticale hoogten verplaatsen en hiervoor dienen de kabelspoorweg en de kabelbaan. Deze vervoermiddelen zijn een uitkomst als je de wat hoger gelegen delen van de stad wilt bezoeken, zoals Park Montjuïc.

De funicular van Montjuïc brengt je van station Paral·lel totaan de top van de berg en Park Montjuïc. Daarnaast zijn er twee kabelbanen: de teleférico de Montjuïc en de teleférico del Puerto. Beiden verbinden ze het lager gelegen deel van Barcelona met de berg Montjuïc. Vanuit de kabelbaan heb je prachtige panoramische uitzichten gedurende de hele rit.

Privévervoer in Barcelona

Als je privacy en comfort belangrijk vindt, is een privévoertuig toch wel het handigst. In Barcelona heb je dan de volgende keuze:

Taxi

Taxi’s zijn een gemakkelijke keuze om je binnen de stad te begeven. Het is helemaal handig als je met een kleine groep reist of als je veel bagage bij je hebt. De taxis in Barcelona herken je aan hun kleur: geel met zwart. Taxihaltes zijn op diverse strategische plekken in de stad gesitueerd, maar je kunt er ook eentje die vrij is langs de kant van de weg seinen om hem aan te houden.

taxi barcelona

Taxi’s in Barcelona (Foto via Unsplash)

Huurauto

Wie flexibel en vrij wil zijn om Barcelona en haar omgeving te bezokeen, huurt een huurauto. Er zijn diverse autohuurmaatschappijen in de stad die verschillende typen auto’s verhuren.

VTC

VTC staat voor vehículos de transporte con conductor, oftewel een auto met chauffeur. Deze kun je in Barcelona reserveren via een app op je telefoon. Wie maatwerk vervoer wil, kiest voor de VTC.

  • seizoenshuur barcelona

Gedeeld vervoer in Barcelona

De laatste jaren heeft Barcelona een toename in het aantal services van gedeeld vervoer gezien. Het is niet alleen voordeliger om een voertuig te delen, maar ook nog eens vriendelijker voor het milieu en de natuur. Hieronder noemen we een aantal van de populairste gedeeld vervoer opties in de stad:

Motosharing

In Barcelona kun je motosharen, oftewel een motor of brommer voor een korte periode huren om je snel en makkelijk binnen de stad te verplaatsen. Deze service boek je via een app en via de app krijg je de exacte locatie en wordt de motor van het slot gehaald. Het werkt handig en snel.

Carsharing

Een auto delen is nog een andere mogelijkheid van vervoer in Barcelona. Je kunt een auto voor enkele uren, maar zelfs ook voor minuten huren en je betaalt alleen voor de tijd dat je de auto gebruikt hebt. Deze flexibele en betaalbare manier van vervoer maakt het mogelijk dat je niet te allen tijde een eigen auto nodig hebt. (En dat is zeker handig in een stad waar parkeren een fortuin kost en parkeerplaatsen niet altijd te vinden zijn!)

ShBarcelona – jouw vertrouwde makelaar

Zoals je hebt kunnen lezen kun je in Barcelona voor verschillende soorten vervoer kiezen. Het een is praktischer, het ander sneller of voordeliger. Er is een uitgebreid netwerk van bussen en metro’s, maar ook diverse opties voor privévervoer. Ontdek welk type vervoer het beste bij jou past en ga lekker zonder problemen met vervoer van Barcelona genieten!

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/binnen-barcelona-reizen-vervoergids/feed/ 0
Geschiedenis van Eixample in Barcelona: het Plan Cerdà https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/geschiedenis-van-eixample-barcelona-plan-cerda/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/geschiedenis-van-eixample-barcelona-plan-cerda/#respond Mon, 24 Jul 2023 05:00:55 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72912 Eixample is een van de meest karakteristieke en herkenbare districten van Barcelona. De rechtlijnige straten en brede lanen tonen aan dat het stedelijk plan gebaseerd was op een duidelijke visie.

Het idee achter dit indrukwekkende netwerk van straten is het beroemde Plan Cerdà. Het was een stedenbouwkundige mijlpaan in de geschiedenis van Barcelona en vandaag wil ShBarcelona je er graag iets meer over vertellen.

De historische context van Eixample

Om het belang en de impact van Plan Cerdà goed te kunnen snappen, moet je je eerst in de historische context van het Barcelona van de 19e eeuw verdiepen. Halverwege de eeuw groeide de stad enorm en dat lag aan de industrialisatie en economische groei van het gebied.

De typische, smalle middeleeuwse straatjes in de Gotische wijk waren echter helemaal niet voorbereid op een snelgroeiende bevolking. Er was dus behoefte aan een nieuw stedelijk plan. Hieronder zie je het plan dat Ildefons Cerdà ontwikkelde.

oude kaart van plan Cerdà in Eixample

Plan Cerdà in Eixample in Barcelona

Ildefons Cerdà: een architect met visie

Zoals we eerder al aangaven, is dit stedelijk plan van de hand van Ildefons Cerdà. Hij was een ingenieur en Catalaanse architect met een revolutionaire visie op het stedelijk ontwikkelingsplan van Barcelona. Cerdà kwam met een uniek en vernuftig plan op de proppen, zodat het de uitbreiding van het stedelijk gebied ten goede kwam. Hierbij lied hij alle traditionele beelden van vroeger los.

Hij wilde namelijk een innovatief en functioneel stedelijk gebied, zodat het voor alle bewoners geschikt zou zijn en het de kwaliteit van leven zou bevorderen. Hierbij hield Cerdà altijd de economische dynamiek van de stad Barcelona uit die tijd in zijn achterhoofd.

De start van Plan Cerdà

Plan Cerdà was gebaseerd op twee fundamentele principes en de architect stelde het zich als volgt voor:

  • Een netwerk van rechte, brede lanen die de verschillende wijken van de stad direct met elkaar verbinden.
  • Achthoekige blokken, zodat het de circulatie buitenom en het klimaat aan de binnenzijde zou bevorderen.

Elk blok zou in het project een centraal aangelegde binnentuin krijgen waar bewoners van zowel de natuur als een plek om te ontspannen konden genieten. Hier – zowel op het slim ingerichte stratenplan als binnenin het blok – konden bewoners zich vervolgens ontspannen.

  • appartementen in Barcelona

Zonering en mix van gebruiksdoeleinden

Het plan van Cerdà met zijn idee van zonering werd uiteindelijk in het stedelijk plan van Barcelona ingevoerd. Cerdà kwam met het idee van gebruiksfuncties in bepaalde zoners, zodat woonwijken voortaan gescheiden waren van industriële of commerciële gebieden. Deze manier van stedelijke inrichting zorgde voor een betere organisatie van de stad en het voorkwam mogelijke problemen die ontstonden uit het te dicht op elkaar liggen van gemixte activiteiten.

Plan Cerdà maakte zich ook hard voor een mengeling van functies binnen de woonblokken zelf. Zo werd diversiteit aangebracht en ontstond een veel vitalere stedelijke omgeving. De woonblokken zouden nu niet alleen maar bestaan uit woningen, maar ook ruimte geven aan winkeltjes, scholen en stedelijke voorzieningen.

Het combineren van dit soort functies in een blok zorgde voor een levendig stedelijk gebied en het had ook een gunstig effect op de interactie tussen bewoners.

gebieden en groene zones in barcelona

Wijken en groene zones in Barcelona – Foto via Unsplash

Uitvoering en ingebruikname van Plan Cerdà

Het plan van Ildefons Cerdà werde geleidelijk aan vanaf 1860 ingevoerd. De constructie begon in het centrum van de stad en breidde zich daarna naar buiten toe uit. Het veranderde het stedelijke gebied compleet. In de loop van de decennia verschenen er vele modernistische panden in de straten van Eixample en dezen waren een uiting van de unieke bouwkundige identiteit van Barcelona.

Een ding dat zeker is, is dat het effect van het plan van Cerdà niet te ontkennen is. Zijn baanbrekend idee over stedelijke ontwikkeling heeft Barcelona geholpen om ook Eixample vorm te geven. Barcelona is nu dan ook een moderne, elegante en vooruitstrevende stad.

Gerelateerd artikel: Traditionele bakkers in Eixample

Eixample heden ten dage

Fast forward naar het heden, waarin Eixample nog steeds een van de meest aantrekkelijke plekken in Barcelona is. Haar straten barsten van de energie en er zijn veel verschillende soorten winkels, restaurants, cafés en plekken voor ontspanning. In Eixample vind je daarnaast ook veel bezienswaardigheden, zoals de Sagrada Familia, Casa Batlló en Casa Milà.

Om de nalatenschap van Cerdà te behouden, zijn er al diverse inspanningen verricht om de stedelijke ontwikkelingen in balans te houden. Alleen zo kan het karakter van Eixample blijven bestaan. Zo zijn er maatregelen genomen om het architectonisch erfgoed van dit gebied te beschermen en zijn er initiatieven voor betaalbare huisvesting gestart. Alles tezamen moet het de levenskwaliteit verbeteren en de stedelijke toekomst waarborgen.

stedelijk plan barcelona

Stedelijk plan Barcelona – Foto via Unsplash

Plan Cerdà en de creatie van Eixample is een weerspiegeling van de stedenbouwkundige historie en ontwikkeling van Barcelona. Het gewaargde project heeft voor altijd zijn stempel op Barcelona gedrukt. Je herkent het plan aan de brede lanen, de achthoekige blokken en de zones met diverse doeleinden.

Barcelona’s Eixample is een levendig en essentieel onderdeel van de stad. Het heeft dan ook aantrekkingskracht op zowel inwoners als bezoekers en daar draagt de charme van het district met haar culturele aanbod en architectonische hoogstandjes zeker aan bij.

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/geschiedenis-van-eixample-barcelona-plan-cerda/feed/ 0
Reggaeton Beach Festival BCN 2023 – Artiesten, Data en Tickets https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/reggaeton-beach-festival-bcn-2023/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/reggaeton-beach-festival-bcn-2023/#respond Mon, 10 Jul 2023 05:00:21 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72892 Reggaeton Beach Festival (oftewel RBF) is jaarlijks een van de meest langverwachte zomerfestivals in Barcelona en dit jaar is hierop geen uitzondering. Met haar levendige energie en beste urban muziek belooft RBF weer een onvergetelijke ervaring te worden voor reggaetono-liefhebbers. ShBarcelona heeft in dit artikel alle belangrijke informatie over het evenement voor je verzameld, zodat je optimaal van Reggaeton Beach Festival BCN 2023 kunt genieten.

Wanneer vindt Reggaeton Beach Festival BCN 2023 plaats?

Het Reggaeton Beach Festival BCN 2023 vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juli. Op deze twee dagen wordt Barcelona’s festivalterrein – Parc del Fòrum – omgetoverd tot een fantastisch podium waar je tijdens de vijfde editie van het festival de beste reggaeton-artiesten en urban music bands kunt komen beluisteren.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

RBF 2023 Barcelona – de artiesten

Het programma van het Reggaeton Beach Festival BCN 2023 ziet er gewoon weer geweldig uit. Bekende namen uit de reggaeton en rap scene zullen hun kunsten weer vertonen en de aanwezigen laten meebewegen op de muziek. Diegenen die hun aanwezigheid voor het festival al bevestigd hebben, zijn:

Voor zaterdag 22 juli: Anuel AA, Bryant Myers, Jhayco, Sech, Young Miko, Polimá Westcoast en Jeipy.

Voor zondag 23 juli: Ozuna, Arcángel, Eladio Carrion, Mora, Lunay, Lyanno en Aina Da Silva.

Poster reggaeton beach festival barcelona

Poster RBF Barcelona 2023

Waar kan ik kaartjes voor het Reggaeton Beach Festival kopen?

Als je aanwezig wilt zijn bij Reggaeton Beach Festival BCN 2023, dan kun je kaartjes via de officiële website van het festival kopen: www.reggaetonbeachfestival.com. Je vindt op de website verschillende soorten entreekaartjes en er zijn zelfs exclusieve voordelen te vinden, zoals voorrang bij de toegang, gereserveerde plekken en premium dienstverlening.

De organisatie vraagt je uitdrukkelijjk om kaartjes alleen via de officiële kanalen te kopen, maar helaas waren alle tickets voor het evenement al snel uitverkocht.

Algemene informatie over RBF Barcelona 2023

Hieronder geven we antwoord op vragen die door festivalbezoekers van het Reggaeton Beach Festival regelmatig gesteld worden.

Hoe kom ik bij het festivalterrein?

Het Reggaeton Beach Festival vindt plaats op het terrein van Parc del Fòrum en deze plek is eenvoudig te bereiken. Je kunt met het openbaar vervoer naar de locatie reizen. Pak bijvoorbeeld de metro (de L4/gele lijn) totaan de halte Maresme y Fòrum, of neem de tram (T4) en stap uit bij halte Port Fòrum. Je kunt ook met de bus, taxi of eigen vervoer reizen, al zul je bij dit laatste vervoermiddel dan rekening moeten houden met parkeermogelijkheden op locatie. 

Kan ik de naam op mijn entreebewijs veranderen?

Goed nieuws! Ja, dat kan! Om dit te doen ga je op de website naar ‘Buy tickets’ en dan naar ‘Cambio de nombre’. Volg de stappen en vul de 36 karakters van de code van je originele entreekaartje in. Vul de nieuwe gegevens van de festivalganger in en that’s it. Hou er rekening mee dat alleen de initiële koper van een kaartje deze handeling kan uitvoeren en dat niemand anders de naam kan wijzigen. Enkel de nieuwe naam is dus na het wijzigen diegene die toegang tot het festivalterrein heeft.

plaatje reggaeton festival barcelona

Reggaeton Festival Barcelona (Foto via RBF)

Wat houdt de Cashless Armband in?

De Cashless Armband wordt als slimme manier van betalen gebruikt op het gehele festivalterrein. Tijdens de aankoop van je entreekaartje krijg je de optie om een saldo aan je Cashless Armband toe te voegen. Hiermee kun je op het afgebakende terrein iets te eten, te drinken of andere zaken kopen. Je hebt hiervoor dus geen contant geld nodig. Het is gemakkelijk, sneller bij het betalen en een stuk veiliger in het gebruik dan cash op zak hebben.

Mag ik het festival als minderjarige bijwonen?

Het Reggaeton Beach Festival BCN 2023 is een evenement voor mensen die ouder dan 16 jaar zijn. Voor de VIP-zone geldt zelfs een minimale leeftijd van 18 jaar. 

  • Ben je jonger dan 16 jaar? Dan mag je alleen naar binnen als je samen met een volwassene naar het festival komt en een ondertekend authorisatieformulier hebt (voorzien van de juiste documenten).
  • Tussen de 16 en 18 jaar mag je ook het terrein op en dan heb je alleen het eerder vermelde authorisatieformulier nodig dat je tijdens het kopen van het kaartje moet invullen. Je moet dan ook een kopie van je ID bij je hebben.

Vind accommodatie voor juli in Barcelona

Het Reggaeton Beach Festival belooft deze zomer een prachtig latin music event in Barcelona te worden. Met de ongelofelijke samenstelling in de line-up, het goede weer in juli en de aanstekelijke energie van reggaeton is het voor jou als bezoeker alleen maar puur genieten van dit unieke evenement op het strand van Barcelona.

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/reggaeton-beach-festival-bcn-2023/feed/ 0
Wat je moet weten over het investeren in vastgoed in Barcelona https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/investeren-in-vastgoed-in-barcelona/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/investeren-in-vastgoed-in-barcelona/#respond Fri, 30 Jun 2023 05:00:18 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72881 ShBarcelona weet dat het investeren in vastgoed voor mensen die op zoek zijn naar winst op de lange termijn een geweldige kans is. Als jij er ook over nadenkt om in Barcelona in een appartement te investeren, hebben we goed nieuws voor je. Barcelona is namelijk een van de aantrekkelijkste steden van Spanje om te investeren in onroerend goed. 

In dit artikel geven we je de belangrijkste informatie over wat je allemaal moet weten om met succes te investeren in vastgoed in Barcelona. Met toegang tot al deze informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Analyse van Barcelona’s vastgoedmarkt

Barcelona is een levendige, kosmopolitische stad die bekend staat om haar rijke cultuur, bijzonder goede gastronomische kwaliteiten en adembenemende architectuur. Het is echter ook een aantrekkelijke locatie om in vastgoed te investeren.

ShBarcelona heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de vastgoedmarkt in de stad en we kunnen met zekerheid stellen dat het een van de meest dynamische en winstgevende markten van heel Spanje is.

Volgens recente gegevens heeft de vastgoedmarkt van Barcelona – ondanks de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande beperkingen – een gestage groei doorgemaakt. De gemiddelde prijs van een appartement is de laatste tijd aanzienlijk gestegen en dit wijst op veel vraag en weinig aanbod in de stad.

investeren in vastgoed barcelona

Barcelona – een voorbeeld van de stad (Foto via Pexels)

Prijsstijgingen zijn vooral te wijten aan de geringe beschikbaarheid van bouwgrond voor nieuwbouw. Daarnaast is er ook gewoon veel vraag naar woonruimte, of het nou om lokale mensen of internationale kopers gaat. Kortom: Barcelona is een stad waar de vastgoedmarkt stabiliteit vertoont en in de komende jaren zal de vraag alleen maar blijven groeien.

Een trend die waargenomen is, is de vraag naar woningen in het centrum en dichtbij toeristische attracties. Dit is vooral te danken aan de grote populariteit van Barcelona als reisbestemming voor velen. Hierdoor zijn appartementen in deze zones van de stad zeer gewild en dat maakt deze plekken direct interessant voor investeerders.

Redenen om in Barcelona in vastgoed te investeren

Er zijn meerdere redenen voor mensen die op zoek zijn naar winstgevendheid om in een appartement in Barcelona te investeren. ShBarcelona heeft er hieronder een aantal op een rijtje gezet. De belangrijkste voordelen zijn:

Barcelona, een rijke stad

Barcelona is een toeristische stad en dat houdt in dat er veel vraag naar accommodatie is, of het nu voor vaste bewoning of om vakantieaccommodatie gaat. Dit vertaalt zich automatisch in een hoge opbrengst voor investeerders. De huren zijn over het algemeen hoog en blijven ook hoog.

Werkgelegenheid

Barcelona is een economisch sterke stad en er is veel werkgelegenheid. Dit is aantrekkelijk voor jongeren en mensen die werk zoeken van over de hele wereld. Ook dit draagt weer bij aan een grote vraag naar woonruimte.

Vind een koopwoning in Barcelona

Barcelona, hoofdstad aan de Middellandse zee

Barcelona is ook een aantrekkelijke plek voor internationale investeerders, omdat het het geluk heeft aan de Middellandse zee te liggen. Het mediterrane klimaat en de kwaliteit van leven zijn redenen voor investeerders om Barcelona als locatie voor investeringen te kiezen.

Cultuur en geschiedenis

Als laatste is Barcelona ook nog eens een stad waar je veel cultureel aanbod hebt en een rijke geschiedenis aantreft. Dit vertaalt zich rechtstreeks in het feit dat het een van de beste plekken is om in te investeren. De vraag naar woonruimte is constant en hoog. Er is altijd een markt voor investeerders in onroerend goed.

Advies voor investeren in vastgoed in Barcelona

Investeren in Barcelona’s vastgoedmarkt kan een zeer winstgevende beslissing zijn. Let op de volgende tips of adviezen als het om investeren in vastgoed gaat om er het maximale uit te halen.

Leg je doel vast

In eerste instantie gaat het erom dat je de doelen van je investering helder krijgt. Wat voor vastgoed zoek je? Wil je een appartement om te verhuren, dan moet je de locatie nauwkeurig bepalen en de vraag naar woningen in deze zone weten. Wil je onroerend goed om de toekomst weer te verkopen, dan moet je op de hoogte zijn van vastgoedtrends en zo je voordeel zien te behalen.

investeren in vastgoed barcelona

Appartement om in te investeren in Barcelona

Spar met een professional

Daarnaast is het aan te bevelen om professionele hulp te zoeken, zodat je ondersteuning krijgt van experts die je tijdens het gehele proces van investeren in vastgoed kunnen begeleiden. ShBarcelona heeft alles op zak om je tijdens je zoektocht naar een geschikt appartement te adviseren.

Wij kunnen ook het volledige beheer van onroerend goed in Barcelona uit handen nemen en vastgoedeigenaren helpen de winstgevendheid te behalen die ze voor ogen hebben. Onze gespecialiseerde afdelingen kunnen je ondersteunen bij verhuur van vakantieappartementen of verhuur voor de middellange of lange termijn.

  • koop appartementen barcelona

Hou de controle over alle kosten

Als laatste zijn er nog de aanvullende kosten waar je bij het investeren in onroerend goed rekening mee moet houden, zoals belastingen, kosten van onderhoud en vastgoedbeheer. Zorg ervoor dat je voor de aankoop van een pand voldoende inzicht hebt in deze kosten, zodat je voldoende inkomsten hebt om deze kosten te dekken. 

Gerelateerd artikel: Hoeveel kost de overdracht van een woning in Barcelona?

Het is dus belangrijk om je doelen bij investeren vast te leggen, een professionele makelaar in te schakelen en de additionele kosten die gepaard gaan bij een dergelijke investering te weten. 

ShBarcelona is er om je tijdens het hele proces van investeren van tips en adviezen te voorzien. Zo haal je het hoogste rendement uit je vastgoedinvesteringen in de stad of zul je exact die huurwoning vinden die bij je past.

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/investeren-in-vastgoed-in-barcelona/feed/ 0
Festival Jardins de Pedralbes 2023 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/festival-jardins-pedralbes-2023/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/festival-jardins-pedralbes-2023/#respond Wed, 21 Jun 2023 05:00:45 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72859 Na 10 eerdere edities is het Festival de Pedralbes (oftwel Pedralbes Festival) weer terug van weggeweest. Het wordt gehouden in de laatste weken van juli en het zal vanaf nu ALMA Festival genoemd worden. Ook de locatie verandert, want vanaf deze editie vindt het festival plaats in Poble Espanyol. ShBarcelona zal in dit artikel ingaan op de artiesten die dit jaar komen en we geven je de meest belangrijke details voor het bijwonen van een uniek muziekevenement.

Waar en wanneer is het festival?

Je kunt van het Pedralbes Festival in 2023 genieten tussen 11 en 27 juli. Er zijn op alle dagen concerten, behalve op 21, 22 en 24 juli.

Het evenement wordt gehouden in Poble Espanyol en dit is een bijzondere plek die te midden van de natuur op de berg Montjuic ligt. De natuurlijk omgeving is sfeervol en je hoeft er Barcelona niet eens voor uit. Binnen enkele minuten zit je weer in het centrum van de stad.

Village de Alma in Poble Espanyol

El Village (letterlijk: het dorp) is een afgebakende plek binnen Poble Espanyol en hier kun je een once in a lifetime ervaring meemaken tijdens het ALMA Festival. De locatie heeft veel charme door de groene omgeving en het zal dan ook de ideale plek zijn om naar concerten te luisteren en nieuwe talenten te ontdekken.

De knusse sfeer van El Village combineert goed met de schilderachtige architectuur. Je zintuigen zullen hier geprikkeld worden en het wordt hoe dan ook een onvergetelijk festival. Dat is een ding dat zeker is. Behalve live muziek wordt er van alles te eten aangeboden en er zijn ook nog andere activiteiten om je festivalmoment nog verder uit te breiden.

festival jardins de pedralbes in poble espanyol

Dorp in Poble Espanyol – Foto via website Festival de Pedralbes

Programma van Festival de Pedralbes 2023

Hieronder vind je een overzicht van alle artiesten en bands die hun deelname aan Pedralbes 2023 al bevestigd hebben. Bekijk wie op welke dagen optreedt:

  • 11 juli: Fito Páez
  • 12 juli: Chris Isaak
  • 13 juli: LP
  • 14 juli: Jacob Collier
  • 15 juli: Zahara + Delaporte
  • 16 juli: Anastacia
  • 17 juli: Bastille
  • 18 juli: Gustavo Santaolalla
  • 19 juli: Guitarricadelafuente
  • 20 juli: Los Palmeras + Chico Trujillo + Guacamayo Tropical DJ’s
  • 23 juli: Soft Cell
  • 25 juli: Toquinho & Camilla Faustino
  • 26 juli: M-Clan + Seguridad Social
  • 27 juli: Goran Bregović + Balkan Paradise Orchestra

De meeste concerten starten om 21.30 uur en de deuren worden dan om 19.30 uur geopend. De enige uitzonderingen hierop zijn:

Dag Artiest Deur opent om Concert start om
15 juli Zahara + Delaport 19 uur 20.30 uur
20 juli Los Palmeras + Chico Trujillo + Guacamayo Tropical DJ’s 19 uur 20 uur
26 juli M-Clan + Seguridad Social 19 uur 20:30 uur
27 juli Goran Bregović + Balkan Paradise Orchestra 19 uur 20:30 uur

Hoe kom je bij Festival de Pedralbes 2023?

Wil je graag weten hoe je de festivallocatie het beste kunt bereiken? Hieronder vertellen we je de ideale manieren van reizen naar Poble Espanyol om zo snel mogelijk van de concerten te kunnen gaan genieten:

  • Metro: Je kunt kiezen tussen de metrolijnen L1L3 en L8 (FGC) en reist dan tot de halte Plaça Espanya. Binnen 10 minuten bereik je Poble Espanyol.
  • Bus: Lijnen 109, 150, H12H16 en L95 stoppen het dichtst bij de evenementenlocatie.
  • Trein: Je kunt ook met de trein gaan. Neem de R1, de R2 Nord of de R4 en stap uit bij Estación de Sants.
  • Andere mogelijkheden: Je kunt gebruik maken van Bicingtaxis of een eigen vervoermiddel naar Poble Espanyol pakken.

Informatie over kaartverkoop en accommodatie

Kaarten voor Festival Pedralbes worden al verkocht via de officiële kanalen. Er is geen kaartje voor het hele evenement en dat betekent dat je voor elke artiest die je graag wilt gaan zien een entreekaartje moet kopen.

Voor accommodatie tijdens het festival is het het beste om naar de locatie te kijken. Dichtbij liggen al accommodatiemogelijkheden, maar kijk vooral ook welke locatie in Barcelona je het beste bevalt (gezien de makkelijke en snelle manier van reizen naar Poble Espanyol).

  • toeristische appartementen in barcelona

Mis deze nieuwe editie van het Festival de Pedralbes 2023 niet. Er zijn geweldige grote artiesten en er is volop indie muziek. Zorg dat je bij dit unieke en onvergetelijke evenement bent, nu op een geheel nieuwe locatie.

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/festival-jardins-pedralbes-2023/feed/ 0
Wat is de beste vloer in de keuken? https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/beste-vloer-in-de-keuken/ https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/beste-vloer-in-de-keuken/#respond Wed, 14 Jun 2023 05:00:49 +0000 https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/?p=72819 De vraag wat de beste vloer in de keuken is, is geen makkelijke maar wel een belangrijke. De keuken is namelijk een plek waar je vaak komt en waar je je maaltijden bereidt. Daarom moet de keukenvloer slijtvast, duurzaam en het liefst ook makkelijk te onderhouden zijn. De vloer in de keuken heeft bovendien een uitstraling die bij de rest van de keuken moet passen.

In dit artikel gaat ShBarcelona daarom in op keukenvloeren: Wat zijn de trends van dit moment en wat zijn de voor- en nadelen van elke soort keukenvloer? Je leest het hier!

Voor- en nadelen van verschillende typen vloeren

Porseleintegels

Vloeren van porseleintegels zijn in trek vanwege hun duurzaamheid en vanwege de sterkte van de tegel. Dat komt vooral goed van pas wanneer je een woning wilt verhuren. 

Voordelen

  • De tegel is goed bestand tegen hitte en het sommelen van temperaturen.
  • De kans op barsten en krassen is klein.
  • De tegel is gemakkelijk in het onderhoud en waterdicht (hij absorbeert dus geen nattigheid)
  • Je krijgt ze in meerdere maten en prints en zelfs met antisliplaag.
  • Dankzij het duurzame karakter ben je op de lange termijn met deze tegel het voordeligst uit.

Nadelen

  • Deze tegel is betaalbaar, maar wel duurder dan keramische tegels.
  • Wil je een groter formaat tegel? Dan zijn ze nog duurder.
  • De tegel is wat lastiger te snijden en te leggen ten opzichte van andere typen vloeren. (Je hebt dus een tegelzetter nodig die het juiste materiaal heeft om de tegel te snijden.)
  • Bij koudere temperaturen neemt de tegel deze temperatuur aan. Laminaat of hout is warmer aan de voeten.
keuken met stenen vloer

Keuken met stenen vloer

Keramische vloer

Dit is – naast porselein – de meest gekozen tegel voor in de keuken. Het is een waterbestendige tegel die in meerdere kleuren en motieven verkrijgbaar is. Er is een keramische tegel voor elke stijl keuken.

Voordelen

  • De tegel is goed bestand tegen vlekken en niet poreus.
  • De tegel is duurzaam en betaalbaar.
  • Je kunt kiezen voor verschillende soorten glazuur (en allerlei kleuren en ontwerpen).
  • Ze zijn te krijgen met antisliplaag en gemakkelijk schoon te maken.

Nadelen

  • Je hebt een professionele tegelzetter nodig om deze tegel te laten leggen.
  • Vergeleken met porselein nemen ze minder water op.
  • Ze zijn minder goed bestand tegen schokken vergeleken met porselein.
keuken met lichte keramische vloer

Keuken met keramische vloer

Hulp nodig bij het renoveren van je ruimte?

Vinylvloer

Deze soort vloer lijkt heel erg qua uitstraling op laminaat en is daarom aantrekkelijk voor wie iets betaalbaars wil. Je kunt een vinylvloer zelf leggen en hebt er geen expert bij nodig. 

Voordelen

  • Heel veel mogelijkheden qua stijl en design.
  • De vloer is makkelijk zelf te leggen en repareren.
  • Je bent goedkoper uit ten opzichte van laminaat of echt houten parket.
  • Je kunt dit type vloer in alle kamers in huis leggen, dus ook in sanitaire ruimtes.

Nadelen

  • Een vinylvloer is minder duurzaam door snellere slijtage.
  • Hij kan niet goed tegen warmte (boven de 45 graden Celsius).
  • Door de PVC-samenstelling is dit niet de duurzaamste keuze. 
  • Hij ziet er soms wat ‘nep’ of ‘plastic’ uit, omdat het ontwerp op het vinyl geprint is.
keuken met vinyl vloer met tekening

Keuken met vinyl vloer

Natuursteen

Natuurstenen vloeren, zoals graniet of marmer, zijn elegante materialen die een verfijnde touch aan je keuken toevoegen. Daarnaast is natuursteen ontzettend hard materiaal.

Voordelen

  • Natuursteen kan goed tegen warmte.
  • De esthetische waarde van natuursteen is een stuk hoger. Dit type vloer voelt warm aan.

Nadelen

  • Natuursteen is poreus en daarom zijn vlekken moeilijker (of niet) te verwijderen.
  • Dit is niet de beste keuze bij het gaan verhuren van een woning.
  • Natuursteen is zwaar en duur, zowel bij de aanschaf als bij het laten leggen.
  • Het is een natuurlijk materiaal en daarom kan de uitstraling na verloop van tijd veranderen.
Keuken met natuurstenen vloer in lichtgrijs

Keuken met natuurstenen vloer

Hydraulische tegelvloer

Een hydraulische tegelvloer is een zeer decoratieve vloer vanwege het ontwerp en de decoratieve patronen in de diverse tegels. Hydraulische tegelvloeren kom je regelmatig in Barcelona tegen en geven een authentieke uitstraling aan een woning.

Voordelen

  • Een keukenvloer met hydraulische tegels oogt fantastisch. Er zijn ook veel mogelijkheden.
  • Dit type tegels is makkelijk te leggen vanwege het kleine formaat.
  • Ze zijn duurzaam als het om de sterkte van de tegel gaat.

Nadelen

  • Hydraulische tegels zijn prijzig.
  • Ze zijn poreus en daarom vatbaarder voor vlekken en vuil.
  • Om ze in een keer goed te leggen heb je toch een tegelzetter nodig.
  • Het onderhoud van deze tegelsoort vraagt nogal wat om de prachtige uitstraling te behouden.
Keuken met authentieke tegelvloer

Keuken met tegelvloer

ℹ Houd met het volgende rekening:
Houd met het volgende rekening:Onze informatie over tegelvloeren gaat over originele cementtegels. Als je kiest voor keramische tegels om het effect na te bootsen, ben je een stuk goedkoper uit.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat mogelijkheden als het om de beste vloer in de keuken gaat. Kijk niet alleen naar wat er allemaal kan, maar vooral ook naar je eigen stijl bij het inrichten en hoe je je keuken gebruikt. Het budget dat je voor de keukenvloer hebt telt daarnaast ook nog eens mee.

ShBarcelona kiest – na vele jaren ervaring met het moderniseren en herinrichten van appartementen – meestal voor porseleinen tegelvloeren. De eigenschappen zijn goed en je kunt uit veel ontwerpen kiezen. Ook de prijs van dit type vloer is betaalbaar. Heb je nog vragen over tegelvloeren of wil je hulp bij het renoveren van je woning? Vraag het aan onze interieurdesigners. Zij weten er alles van!

]]>
https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/beste-vloer-in-de-keuken/feed/ 0