blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Kom je in september naar Barcelona? Kijk dan eens naar deze 10 prachtige appartementen

uitzicht over barcelona
Geschreven door Daan

Barcelona is een prachtige stad om in te wonen en september is een prima moment om er naartoe te verhuizen. Er zijn nog prettige temperaturen en alle inwoners gaan na de zomervakantie weer terug in het ritme. In dit artikel hebben we een speciale selectie voor je gemaakt. Je ziet 10 prachtige appartementen in Barcelona die je al vanaf september 2020 via ShBarcelona kunt huren.

Bij de appartementen die we je laten zien hebben we er rekening mee gehouden, dat ze zich in de beste wijken van Barcelona bevinden. De betreffende woningen zijn allen volledig gemeubileerd. Je kunt er als nieuwe huurder dus direcht in.

10) Appartement te huur bij de Sagrada Familia 

Het eerste appartement dat we je graag willen laten zien, is dit 3-kamerappartement met 2 badkamers en een ruim balkon aan Carrer de Rosselló. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht op een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het district Sagrada Familia, namelijk de oude Estrella Damm-fabriek.

Dit appartement is volledig gemeubileerd en is geschikt voor een gezin met meerdere kinderen. Je kunt hier ook voor kiezen als je samen met anderen woonruimte wilt huren en de huur dus wilt delen. Als laatste is het nog goed om te weten dat je maar 2 straten verwijderd zit van openbaar vervoer, namelijk: de metrohalte van Sant Pau | Dos de Maig.

appartement met zwart meubilair te huur in de wijk Sagrada Familia

Bekijk appartement

9) Modern appartement te huur in L’Eixample

ShBarcelona heeft ook een appartement dat je per maand in het district L’Eixample kunt huren. Dit appartement is 75 m² groot en ligt in het deel van L’Eixample dat Dreta de L’Eixample heet. Het betreft een tweekamerappartement met een badkamer en natuurlijk is er al gezorgd voor WiFi.

Ook vanuit deze wijk kun je regelmatig van de Sagrada Familia genieten, want je zit er maar 5 minuutjes vanaf. Daarnaast ben je maar een straat verwijderd van de Diagonal. Het dichtstbijzijnde metrostation is Monumental (lijn 2/paars).

slaapkamer met groene details

Bekijk appartement

Gerelateerd artikel: De beste wijken van Barcelona om in te wonen

8) Appartement voor gezin in Marina

Eixample is een bruisend district, maar heeft ook een rustig deel, namelijk wanneer je huurt in Fort Pienc. Hier vind je een appartement dat perfect is voor als je met je gezin naar Barcelona komt. 

In deze wijk kun je heerlijk wandelen en alle uithoeken verkennen, zonder dat je de vele toeristen (zoals in het centrum) voelt.

Dit klassieke appartement in Barcelona – in het district Eixample – heeft 2 slaapkamers en een aparte keuken. Het is compleet ingericht en er is al WiFi. Het wacht nu alleen nog op nieuwe huurders.

appartementen met oker accenten

Bekijk appartement

7) Appartement te huur in Gràcia

Als je liever in het culturele hart van de stad wilt wonen, kunnen we dit appartement in het district Gràcia aanbevelen. De wijk Vila de Gràcia is ongetwijfeld dé plek voor studenten die naar Barcelona komen.

Dankzij de vele bars, het nachtleven en de wijkcentra kun je hier heerlijk van het leven in de wijk genieten. Het is dan ook de perfecte plek voor wie een tijdje in Barcelona komt studeren.

Belangrijk om te weten over dit appartement: het is een recentelijk gerenoveerd en er is veel daglicht. Net als bij de andere appartementen is ook deze al voorzien van meubilair en kun je er direct intrekken.

Wat nog ontbreekt is iets te zeggen over de ligging. Het appartement heeft namelijk balkons met uitzicht op Plaça de la Virreina en je vindt het in het historische centrum van Vila de Gràcia.

appartement met oker banken en modern interieur

Bekijk appartement

6) Huur een mooi appartement met terras in Ciutat Vella

Als je als expat naar Barcelona komt om hier te werken in een bedrijf in het centrum van de stad, kan het huren van een appartement in het district Ciutat Vella – de oude wijk van Barcelona – uitkomst bieden.

Dit is een echte buitenkans, want het betreft een penthouse in de wijk El Born mét terras. Het prachtige appartement is 85 m² groot, volledig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien.

Dit appartement in Ciutat Vella heeft 2 slaapkamers. Hier kun je prettig wonen en de stad ontdekken. Hieronder laten we je een foto van het spectaculaire terras zien.

terras bij appartement

Bekijk appartement

5) Mooi en ruim appartement in La Barceloneta

Wil je graag dicht bij het centrum van de stad zitten, dan is er ook nog een ander appartement beschikbaar, namelijk in de wijk La Barceloneta. Deze woonruimte heeft een oppervlak van maar liefst 110 m² en is verdeeld over 2 verdiepingen. Er zijn 3 slaapkamers, 2 badkamers en een groot terras. Je vindt er alles dat je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van het goede weer in de stad.

Als je nog niet zeker weet waar je in Barcelona wilt gaan wonen, dan is dit appartement zeker het overwegen waard.

ruim balkon bij appartement

Bekijk appartement

4) Appartement vlak bij de La Rambla

Dicht bij de Rambla – en dus nog steeds in het stadscentrum van Barcelona – vind je dit appartement. Als je op zoek bent naar een mooi huurappartement in Barcelona, waarbij je gebruik kunt maken van goede verbindingen met het openbaar vervoer, dan is dit appartement een uitkomst.

Het betreft een gezellig appartement in El Raval met 1 slaapkamer. Ook dit appartement in het midden van de stad is geheel gemeubileerd en van alles wat je maar nodig kunt hebben voorzien. Woon hier in het hartje van de stad en beleef een prachtige tijd. 

knus gemeubileerd appartement

Bekijk appartement

3) Studentenappartement in Sants

Als je naar Barcelona komt om hier een jaar te studeren, dan raden we je zeker aan om onze exclusieve lijst met appartementen voor studenten te bekijken. Het gaat hier om appartementen waarbij de eigenaren hiervan op de hoogte zijn en akkoord gaan, zolang studenten de regels respecteren en aan bepaalde eisen voldoen.

Vandaag zetten we dit studentenappartement in Sants in het zonnetje. Je kunt er met maximaal 5 personen wonen. Het is een maisonnette met twee slaapkamers en een slaapbank in de woonkamer. Het is een ideaal appartementen voor studenten die de huur graag willen delen gedurende de periode dat ze in Barcelona studeren.

Het appartement ligt op maar 10 minuten wandelen van Plaça Espanya en het dichtstbijzijnde metrostation is Plaça de Sants. Dit ligt één straat verder.

maisonnette voor studenten

Bekijk appartement

2) Appartement met veel daglicht te huur in Les Corts

Dit appartement is tot op de detail ingericht. Je kunt er zo in. Er zijn twee slaapkamers, een grote woonkamer en een aparte keuken. Dit is vast en zeker prachtige woonruimte voor stellen.

Het appartement ligt tussen Les Corts en Sarrià en dat betekent dat je makkelijk naar andere delen van de stad kunt reizen. Je zit maar één straat van de Diagonal af en dit is een van de belangrijkste verkeersaders van de stad.

appartement met rode bank

Bekijk appartement

1) Betaalbare loft te huur in Poble Sec

Als je in Barcelona op zoek bent naar een goedkopere wijk om in te wonen, dan is het huren van dit appartement in Poble Sec een uitgelezen kans voor jou.

Neem bijvoorbeeld het appartement hieronder, dat ideaal zou zijn voor een stel. Het is prachtig ingericht en volledig uitgerust, met een bakstenen muur en een open keuken.

appartement met stenen muur

Bekijk appartement

Gerelateerd artikel: De beste studentenwijken in Barcelona

Wat zijn de beste woonwijken van Barcelona?

Deze vraag is net zo breed als er verschillende soorten huurders bestaan en dus is er geen hapklaar antwoord. Het hangt af van je interesses. Als je bijvoorbeeld voor je werk komt, dan is het ideaal om dicht bij je kantoor te wonen, zodat je minder aan openbaar vervoer (tijd en geld) kwijt bent. Over het algemeen bevinden de meeste kantoren zich in Eixample en Ciutat Vella.

Voor studenten geldt dat de locatie van hun opleiding vaak leidend is, maar over het algemeen zijn Sants en Les Corts de favoriete studentenwijken. Dat geldt ook voor Gràcia, maar dat is vooral vanwege het nachtleven en de jeugdige sfeer.

Mocht je echter met je gezin naar Barcelona komen, dan wil je waarschijnlijk zo dicht mogelijk bij scholen en kinderopvang zitten. Gelukkig vind je in de hele stad voldoende scholen, maar prefereer je privéscholen, dan vind je de besten in Sarrià-Sant Gervasi en Les Corts.

Ontdek ShBarcelona

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter