blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Laatste trends

Je interieur verven: dit zijn de 7 kleurtrends voor 2021

vrouw staat voor 6 testkleuren op de muur
Geschreven door Daniella

Aan de nieuwe interieurtrends van 2021 kun je goed zien dat we tegenwoordig het grootste deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen. We zijn dan ook iets serieuzer geworden bij het gezellig inrichten van onze kamers in huis, zoals ook een thuiswerkplek of sportruimte er nu toe doet. Lukt het je niet helemaal zelf? We helpen je graag bij het herinrichten.

  • barcelona interieur

 

In dit blogartikel van ShBarcelona brengen we je op de hoogte van de kleurtrends voor 2021. Richt je huis helemaal naar eigen smaak in en verander wat je niet aan je interieur bevalt. We kunnen je ook een handje helpen als je nog op zoek bent naar woonruimte. Laten we er niet langer omheen draaien: hier zijn de kleurtrends om je huis een metamorfose te geven.

Hippe kleurtrends om de muren van je huis te verven

De trend die in 2020 al favoriet was (en dat al jaren is), zit ook nog steeds bij de trends voor 2021 en dan hebben we het qua decoratie over: onze huurwoning inrichten met neutrale kleuren die rust uitstralen. 

Het zijn echter niet altijd dezelfde witte tinten die blijven, lees daarom verder om te ontdekken welke tinten dit jaar populair zijn. Zo kun je ook jouw muren verven in de kleurtrends van 2021

lichte woonkamer met rotan meubilair

Foto via ShBarcelona.es

1. Brave Ground

Een van de bekendste verffabrikanten ter wereld is Flexa en hun kleurexperts hebben Brave Ground als kleur van het jaar 2021 gekozen. Deze natuurlijk, warme kleur combineert  bruintinten met een blauwachtig grijs en daarom past het perfect bij de kleuren en materialen die je al in huis hebt: parketvloeren, houten kozijnen en deuren in beigetinten.

Deze kleur is ideaal voor de muren in je slaapkamer en alle interieurkenners geven Brave Ground aan als trend voor 2021.

De kleur doet je denken aan de natuur en hierdoor heb je ook echt het gevoel dichter bij de natuur te zijn. En dat is – gezien het gemis aan natuur van de laatste maanden – een heel welkom gevoel. Sta jij op het punt om je muren in huis van een ander kleurtje te voorzien? Dan ben je met deze tint weer helemaal hip.

collage van 4 kleine foto's

2. Lichte kleuren

Een van de nieuwste trends op interieurgebied is de mix van lichte kleuren met aparte texturen. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar is het zeker niet. Verschillende texturen moeten namelijk wel bij elkaar aansluiten om niet te vloeken. 

Ons advies: wanneer je lichte meubels in huis hebt (zoals van een lichte houtsoort), combineer dezen dan met tafelkleden in gebroken wit en je volgt de laatste decoratietrends van 2021.

Vind hier jouw gemeubileerd appartement in Barcelona

Lichtere kleuren zijn ook ideaal voor gordijnen, omdat dezen het licht makkelijk door het raam laten vallen en hiermee creëer je een ruimtelijk gevoel. 

Lichte tinten zijn ook veelzijdig, want door een aantal kleine items in huis te veranderen (zoals iets wat op tafel staat, een vaas of schaal) krijg je meteen een hele andere sfeer. 

Wij denken dat je de lichtere tinten het beste kunt gebruiken voor interieurelementen die je nog jaren wilt blijven gebruiken, zoals de eettafel, bank of lampen. Door de rustige uitstraling kun je ze altijd blijven toepassen en ze maken het makkelijk om te variëren, of je nu voor klassiek of modern wilt gaan. Probeer ook eens wat rustiekere meubelstukken te mixen met industriële elementen.

Aandachtspunt: Weet je echt niet meer welke kleur je voor je muren wilt kiezen? Pak dan gebroken wit, want die is in 2021 wederom favoriet. Je kunt de plank dan niet misslaan.

3. Warme tonen

Aardetinten zoals oranje, oker en terra blijven populair en deze kleuren blijven iets warms toevoegen aan je interieur. Voeg je de warmere tonen toe aan de vorige trend (lichtere kleuren), dan krijg je een aangename combinatie in huis. Denk bijvoorbeeld aan kussens, kaarsen of andere decoraties… Je zult zien wat het met je woonruimte doet.

Aandachtspunt: gebruik kleuren als mosterd, poederroze en beige.

Gerelateerd artikel: Winkels voor inrichten woonruimte in Barcelona

4. Steentinten

Ten opzichte van de vorige twee trends is de steenkleur precies het tegenovergestelde. Denk aan kleuren als houtskool, lei of wolfsgrijs die een kamer helemaal kunnen omtoveren. 

Als je je het nog kunt herinneren, was hout een aantal jaren geleden helemaal hot. Deze grijze steenkleuren passen daar weer perfect bij.

Deze kleur mag dan ook niet ontbreken wanneer je een tapijt of andere vloerbedekking uit gaat kiezen, want ze ogen niet alleen mooi, maar ook vlekken vallen mee bij deze kleur.

Aandachtspunt: blauwachtige grijstinten zullen het in 2021 op interieurgebied helemaal gaan maken.

woonkamer met gele bank en grijze fauteuil

Foto via ShBarcelona.es

5. Koele kleuren bij hout

Niet iedereen is even groot fan van deze trend, maar toch zijn koele tinten weer helemaal in de mode als het gaat om oppervlakken van hout of gebreide stoffen. Ze geven een frisse tint aan een kamer en doet daarmee precies het tegenovergestelde van de warme kleuren. Combineer je koele kleuren met zachte of fijne texturen – zoals katoen – dan krijgt een ruimte een stijlvolle look

Vergeet hierbij niet dat koele kleuren niet per definitie donker hoeven te zijn. Bij muren die een intense, koele kleur krijgen, voeg je dan het beste accessoires in lichtere tinten toe. Je zult meteen zien wat het bijzondere effect is!

Aandachtspunt: elke kleur blauw is fantastisch, van lavendel tot een diep aquamarijn.

Stijlvolle appartementen vind je o.a. in het centrum van Barcelona

6. Muren in meerdere vlakken verdeeld

Op interieurgebied zie je in 2021 ook meerdere kleuren verf binnen een ruimte. Je ziet dan een deel van de muur in grijs, terwijl de rest van de muur (of muren) wit zijn gebleven. Het gekleurde vlak wordt hierdoor benadrukt.

De trend is helemaal gericht op het indelen van een grotere ruimte in verschillende gebruiksoppervlakken. Bij een woon-/eetkamer kan de muur waar de eettafel dichtbij staat donker geverfd worden, terwijl de muur bij de zitbank juist bewust een minder opvallende en lichte kleur krijgt. 

Aandachtspunt: Ruimten met steunpilaren zie je tegenwoordig veel in een donkere kleur en de rest van de ruimte en muren worden dan licht geverfd.  

woonkamer met bruine leren bank en blauwe muur

Foto via ShBarcelona.es

7. Behang met textuur

De ster van de show in 2021 is het behang dat van diverse patronen en/of texturen voorzien is. Deze trend wordt steeds geliefder en je ziet het vooral terug in de decoratie van slaapkamers en woonkamers. Heb je geen idee wat voor kleur je op de wand wilt? Dan kan een origineel behang een goed idee zijn en wat persoonlijkheid aan je huis toevoegen.

De muur waartegen je bed staat wordt het meest behangen met een print en dat is vooral omdat je dan geen bijzonder hoofdeinde aan het bed zelf hoeft te hebben. 

Behangen is daarnaast lang niet meer zo gecompliceerd als vroeger en er zijn allerlei workshops bij bouwmarkten. Bij een rechte muur hoef je het behang maar van plafond tot vloer recht te hangen en je bent klaar. Behang kan soms zelfs goedkoper dan verf zijn.

Aandachtspunt: Verticale lijnen laten je plafond hoger lijken en zien er overzichtelijk uit. Wie echt lef heeft hangt een prachtig bloemmotief in huis, zodat het vrolijk en fleurig oogt.

Zoek de beste woonruimte in Barcelona

Wanneer je investeert in je huis geniet je meer van je woonomgeving. Welke trend je dan ook kiest, zorg er altijd voor dat je je thuis voelt in die ruimte en dat het kleuren of prints zijn die bij je passen. 

Onderzoek toont aan dat een opgeruimde en relaxte omgeving ook direct voor minder stress zorgt. ShBarcelona is het hier duidelijk mee eens: er komt alleen maar goeds van een fris ingerichte woning.

Welke tips ga jij bij het opnieuw inrichten van je woning gebruiken?
Deel je plannen!

Generic

Geraadpleegde bronnen: 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter