blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Barceloneta; sfeervolle wijk in Barcelona

Geschreven door Maisa

Barcelona heeft vele wijken die om verschillende redenen aantrekkingskracht uitoefenen op zowel bewoners van als bezoekers aan de stad. ShBarcelona geeft je vandaag wat meer informatie over de sfeervolle wijk Barceloneta.

Gerelateerd artikel: Topclubs in Barceloneta

Barceloneta

strand foto gemaakt door maisa perk

Foto via Visualhunt

De wijk Barceloneta is gebouwd in de 18 eeuw en is een oude ‘vissersdorpje’ van Barcelona dat zich aan de kustlijn bevindt. De wijk is daarom ook bekend om zijn stranden, het zand van het strand is niet echte zand en wordt iedere keer weer na de winter aangvoerd. Dus het is niet een betoverend strand, maar het is praktisch en als je niet beter weet dan geeft het helemaal het gevoel van de zon zee strand en stad vakantie. In Barceloneta heb je velenbars, restaurants, tapas bars, typsiche café’s , helaas genoeg wel iedere keer wat minder en natuurlijk zijn er ook velen nachtclubs te vinden. Barceloneta is een zeer sfeervolle wijk waar je zowel locals als toeristen kan vinden. Al hoewel het wel belangrijk is om te weten dat sommige locals de luidruchtige toeristen wel zat zijn, daarom is nog een hele goede reden om de locals te laten zien dat er ook respectvolle toeristen bestaan.

De sfeer van de wijk

De wijk is opgebouwd uit kleine appartementen met een meditteraanse sfeer , waar je de Catalaanse authentieke sfeer kan beleven. Aangezien velen appartementen klein zijn en vaak ook nog eens donker zijn, leven veel mensen op straat , vooral in zomer kan je ze met al hun hebben en houden voor de deur van hun huis vinden.

Gerelateerd artikel: De beste tapasbars in Barceloneta

De stranden

Foto via Visualhunt

In de lente en zomer zitten de Barceloneta stranden en de kust vol met zonbadende mensen, surferes, aziatische masseur die je graag een masage aanbieden, pakistiaanse bier en softdrank verkopers, surfers, sporters, fietsers en zandkunstenaars. Ook is er een plek op het strand waar voornamelijk de oudere Spaanse catalaanse mensen jude boelen. En het strand zelf zit ook vol met chiringuitos “ strandbars”, die iedere jaar steeds meer hun eigen stijlen beginnen te ontwikkelen.

Het Park

Vlak bij het strand is er een park te vinden , die in 1996 is ontworpen door Jordi Henrich en Olga Tarrasdie. Je kan er lekker in het gras liggen als het starnd al beu bent, of fijn met je kinderen in de speeltuin spelen of lekker picknicken op de speciale picknickplaats en ook hier is het mogelijk om te jude boelen.

De Markt

MARKT

Foto via Visualhunt

De markt van de Barceloneta huist zich in een modern gebouw, dat tegelijkertijd een muziek instrument van duiven en meeuwen lijkt. Ga maar een keer voor het gebouw staan en luister naar de melodie van de vogels. Om de markt heen ligt een levendig plein, waar de ouderen even in de zon zitten, jongeren met elkaar tafeltennis, levensgenieters op een terrasjes en waar je in de speelpark de multiculturaliteit van de wijk kan observeren. Verschillende bussen en ook de metro L4 stop in deze wijk, dus er is geen enkele reden om deze wijk niet even rustig te bewonderen.

Ben jij al in Barceloneta geweest? Wat zijn je favoriete plekjes in de wijk?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter