blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Activiteiten om de lente te verwelkomen

Geschreven door Daan

Binnenkort start een van de mooiste seizoenen van het jaar: de lente! De lente begint op 20 maart en het is een van de fijnste seizoenen in Barcelona, waarbij de dagen weer langer worden en het klimaat steeds zachter en aangenamer wordt. Bloemen gaan weer bloeien en bomen krijgen weer blaadjes, waardoor een wandeling door de prachtige parken van de Catalaanse hoofdstad een waar genot worden. In de lente durven we ook weer wat vaker en langer naar buiten te gaan  aangezien de temperaturen aangenaam zijn. De intense hitte van de zomer komt later in het jaar pas. Daarom deelt ShBarcelona vandaag wat ideeën met je, om dit voorjaar weer heerlijk buiten te gaan genieten.

Gerelateerd artikel: Vind de adrenaline-kick in Barcelona

Geniet van de lente met deze activiteiten

Foto via Pixabay

De lente, met zijn lange en zonnige dagen, is een uitstekend seizoen om weer meer buitenactiviteiten te ontplooien. Er zijn veel activiteiten die je met vrienden of familie in de komende maanden kunt ondernemen en er is iets voor elke leeftijd en voorkeur. Allereerst stellen we voor, dat je de natuur  dicht bij Barcelona opzoekt en in contact komt met dieren, zoals paarden. Paardrijden is een activiteit met vele voordelen, maar voor veel mensen werkt de nabijheid van paarden ook therapeutisch. Paardentherapie of hippotherapie wordt dit genoemd. Getrainde paarden kunnen verschillende fysieke problemen aanpakken, zoals het verbeteren van de spieren, het krijgen van balans en het verbeteren van de motoriek bij mensen met een lichamelijke handicap. Ook kan het psychische problemen verhelpen bij autistische kinderen, of bij mensen met verslavingen of mentale ziekten. In Barcelona kun je paardrijden in verschillende gebieden, maar voor de hand liggend zijn de verschillende routes in het Collserola-gebergte. Op de website van Equus Aventura vind je nog meer ideeën voor een lentedag in de Catalaanse hoofdstad.

Gerelateerd artikel: 6x Yoga in Barcelona

Foto via Pixabay

Een ander leuk alternatief is om 4×4-routes door verschillende delen van de provincie Barcelona te rijden. Dit idee is perfect voor diegenen die van de natuur houden en landschappen willen verkennen die anders niet gemakkelijk te bereiken waren. Bovendien is het vervoer met een 4×4 altijd een leuke en spannende ervaring, vooral als deze wordt bestuurd door een ervaren 4×4 chauffeur. Bij Acampamos.com vind je veel meer plannen voor de provincie Barcelona en het biedt avontuurlijke geesten een andere manier om de regio te leren kennen. Ten slotte stellen we nog een laatste activiteit voor, die vooral voor vogelliefhebbers geschikt is. De lente is namelijk het ideale seizoen om te genieten van de zang van vogels. Je kunt verschillende soorten vogels op diverse plekken spotten, in bossen, bij rivieren en moerassen in de Catalaanse autonome regio. Ornithologie is een ontspannende activiteit, die het brein ook afleiding biedt. En voor sommigen drukke mensen is vogels spotten dan ook een prima bezigheid. Bij Deltacleta vind je diverse opties voor activiteiten in de natuur. De lente is ongetwijfeld het perfecte seizoen om de vele schatten van de natuur te ontdekken. Vaak is er namelijk veel meer moois in onze omgeving, dan waar we ons elke dag bewust van zijn.

Wat doe jij graag in het voorjaar?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter