blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tapasrestaurants

De beste tapas in El Born

diverse tapas in schaaltjes
Geschreven door Daniella

Geschiedenis, kunst, cultuur, lekker eten, de wijk El Born in het district Ciutat Vella heeft het allemaal! Hier kun je van alles ervaren, van de laatste “fine dining” trend tot de eenvoudige tapaszaakjes die in achterafstraatjes te vinden zijn en in geen tientallen jaren veranderd zijn.

  • seizoenshuur barcelona

 

In een drukke wijk als El Born is het soms lastig om de goede keuze te maken, dus om je een handje te helpen bij het stillen van je honger heeft ShBarcelona de beste tapas van El Born voor je op een rij gezet.

Tapas in El Born – de beste tapas in Barcelona

El Xampanet

Deze geweldige tapasbar opende in 1929 voor het eerst zijn deuren en het wordt nog steeds door dezelfde familie gerund. 

El Xampanet wordt door zowel locals als toeristen druk bezocht en dat betekent dat het afgeladen vol is, vanaf het moment dat de deuren open gaan, totdat ze deze weer sluiten.

gekoelde vitrine met ingrediënten

Foto via Visualhunt

Maar laat de drukte je niet ontmoedigen! Langzaam naar binnen dringen, een glas heerlijke cava aan de bar bestellen en aanvallen maar.

Er is een geweldige keuze aan traditionele, maar gevarieerde en innovatieve tapas. Onze favoriet is de tonijn en prei – licht en fijntjes, een perfecte starter. 

Locatie: Carrer de Montcada 22

Huur een appartement voor de lange termijn

Cal Pep

Nog zo’n druk bezochte plek is Cal Pep. Ze schijnen locals achterin plaats te laten nemen en hiermee zorgen ze ervoor dat de toeristen voor de bar aansluiten in de rij.

Omdat er geen menu is, is deze rij eigenlijk wel ontzettend fijn. Al wachtend zie je namelijk al het lekkers voorbij komen.

tapas op de toonbank

Foto via Pixabay

Als je eenmaal zit biedt Cal Pep een kaart vol met traditionele tapas om bij te watertanden. Vertel de ober wat je graag wilt hebben, of laat hem de keuze voor je maken.

De visgerechten zijn heel speciaal. Zelf genoten we enorm van de “gamba’s a la plancha”. 

Locatie: Plaça de les Olles 8

Gerelateerd artikel: Glutenvrije restaurants in Barcelona

 

Bar del Pla

Deze bar geeft z’n eigen draai aan traditionele tapas. Zo vind je bijvoorbeeld Spaanse kroketjes op de menukaart, maar hier zijn deze gemaakt met inktvisinkt waardoor ze een rijke, zachte draai geven aan de ham-kaas klassieker.

plankje met tapas

Foto via Visualhunt

Ook vind je hier in de lente calçots, maar bij Bar del Pla worden ze als tempura geserveerd. Aziatische smaken en stijlen spelen in deze bar een grote rol. 

Wandel na je bezoek aan Bar del Pla nog even door de wijk Gotic en je wandelt de extra calorieën er weer zo af! 

Locatie: Carrer de Montcada 2

Ontdek de services van ShBarcelona

Bormuth

Bormuth is een moderne, trendy eettent die een heerlijk aanbod van traditionele tapas heeft. Daarbij geniet je van je vermout

Als je een stoel bij de entree kunt bemachtigen zie je de halve wereld langs lopen, terwijl jij daar je heerlijke Spaanse kroketjes en gevarieerde ham-kaas plankje zit te verorberen.

buitenkant bormuth in barcelona

Foto via Visualhunt

Een geweldige sfeer, heerlijk eten en redelijke prijzen; Bormuth is de perfecte plek om een middagje door te brengen. 

Locatie: Plaça Comercial 1

Wat er verder nog te doen is in El Born

Bovenstaande aanbevelingen zorgen er zeker voor dat je de heerlijke Spaanse keuken zult ervaren in een geweldige ambiance.

cultureel centrum el born

Foto via Visualhunt

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker verdwalen in de wijk El Born, een beetje ronddwalen door de oude straatjes en je wagen aan één van de vele andere restaurants in El Born.

Verblijf je niet in de wijk El Born? Dan zijn er natuurlijk nog veel meer tapasbars in Barcelona.

Waar zijn volgens jou de beste tapas restaurants van Barcelona te vinden?
Deel je tips voor het smullen van tapas in Born met andere lezers!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter